Jornada “Camins d’inserció justa” 2024

 A Actualitat

L’empoderament, l’emprenedoria, les competències, la diversitat de perfils són elements a revisar durant el procés d’inserció laboral d’una persona al mercat de treball. En el tercer sector, a més, es procura que el procés fomenti les eines per a que les persones treballin en condicions dignes i no siguin precaritzades.

A la jornada “Camins d’inserció justa”, Surt s’ha assegut a reflexionar sobre els topalls i reptes que tenen les entitats del sector, les empreses i l’Administració a l’hora d’acompanyar a dones a la seva inserció laboral amb dignitat i sense precarització, després de dotar-les d’eines i processos d’empoderament.

“Avui tenim l’oportunitat d’acostar-nos, els actors que treballem en la inserció laboral de les dones, per conéixer bones pràctiques, detectar necessitats i fins i tot, recollir propostes de millora pel sector i l’administració pública per un canvi cap a la transformació social”, ha encoratjat Sira Vilardell, directora de Surt, en obrir la jornada.

L’Aula Berta Cáceres de La Fede (Barcelona) ha acollit dues taules de debat aquest 9 d’abril: la primera taula, conduida per Marta Galimany, cap d’àmbit d’ocupació de Surt, ha servit per revisar alguns programes actius a Surt de la mà d’algunes de les seves tècniques de la fundació. Hi ha participat Sonia Garcia, Carolina Fort, Alícia Díez i Isaura Roure. S’han abordat els perfils, experiències i necessitats de les participants a programes actius com el MAIS, Dones RIU, Singulars, SIARE, i recursos de prospecció i emprenedoria.

La segona taula s’ha dedicat a abordar les realitats, bones pràctiques, reptes i mirades compartides entre les entitats dedicades a la inserció laboral de dones. Moderada per Esther García, cap d’empoderament econòmic de Surt, ha comptat amb la participació de representants d’entitats dedicades a la inserció laboral: Begoña Planas (directora territorial de Barcelona de la Fundació Intermedia), Jordi Aute (coordinador de l’àrea d’inserció de la Fundació Mercè Fontanilles) i Belén García (directora d’Anem per feina).

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt