Surt organitza una jornada amb experiències per afavorir la inserció de dones migrades en barris vulnerabilitzats d’Europa

 A Actualitat

Surt organitza la jornada internacional ‘Dones construint Raval(s)’, en què es compartiran bones pràctiques per afavorir la inclusió sociolaboral de les dones migrades en barris vulnerabilitzats de ciutats europees. A més d’experiències locals, es comptarà amb aprenentatges d’Itàlia i Suècia.

L’acte, dins del projecte europeu Women4Integration, serà el 27 d’abril, de 10h a 13h, al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (c/ Sant Pere Més Baix 7, 08003 Barcelona).

Per participar-hi cal inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScdZJhfRTeIRnNbdmtw_P6hQIBr1JuNJ4-xM36Pe9hsQV0RXw/viewform

Women4Integration és una iniciativa que es dirigeix a promoure l’empoderament econòmic i personal de dones migrades. A partir de les experiències de quatre barris de quatre ciutats -Barcelona (Raval), Amsterdam (Amsterdam Oost), Milà (San Siro) i Malmö (Rosengärd)-, aquest projecte europeu es proposa ser un procés d’innovació metodològica amb perspectiva de gènere i comunitària.

“Treballem des de la perspectiva que cada dona és al centre del seu procés individual d’empoderament, però cal també la implicació de la comunitat, de les polítiques i els serveis públics, dels territoris”, n’explica Laura Sales, responsable de l’àmbit de recerca de Surt.

L’empoderament econòmic i personal de dones migrades és un àmbit de treball que Surt desenvolupa a través del programa SADI (Servei d’Atenció a Dones Immigrades).

Acompanya dones en situacions d’especial vulnerabilitat, com són aquelles que encara no han tingut possibilitat de regularitzar la situació, o aquelles que han topat amb la irregularitat sobrevinguda, per exemple, quan se’ls ha denegat la petició d’asil.

“La meta és afavorir-ne la igualtat efectiva”, sintetitza Xantal Genovart, coordinadora del programa i professional del projecte Women4Integration des de Surt.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt