Jornada sobre suficiència de rendes en l’àmbit metropolità

 A Actualitat

Avui Fundació Surt ha participat a la jornada del  Compromís Metropolità 2030, Barcelona Demà que s’ha portat a terme a la CIBA, Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista de Santa Coloma de Gramenet.

El Pla vol impulsar 8 missions en l’àmbit metropolità «la ciutat dels 5 milions», entre els quals la suficiència de rendes. La jornada d’avui era al voltant d’aquest eix.

Esther Garcia Egido, Cap d’Empoderament econòmic de Surt, ha presentat la feina feta per afavorir la inserció de les dones de col·lectius vulnerables en el mercat laboral i especialment, en sectors poc feminitzats per poder obrir nous camins i oferir alternatives menys precaritzades i sortir dels sectors tradicionalment feminitzats com són l’hoteleria, el comerç, les cures..

En concret, ha parlat del programa Obrint Portes per tal de destacar la importància d’oferir programes integrals que acompanyin i sostinguin els processos d’orientació i formació, i donar a les dones possibilitats reals de formar-se i millorar les seves competències. En aquest sentit, «parlem de projectes per promoure la capacitació digital, suport a les necessitats bàsiques, millora de la salut emocional i salut mental, i donar respostes a situacions d’emergència habitacional molt greus» ha destacat Garcia.

També ha plantejat els obstacles que es troben sovint per part d’algunes empreses, així com de les pors i inseguretats de les dones per entrar en determinades professions i de l’alternativa de l’economia social com a camí cap a l’autoocupació col·lectiva, «és important també revaloritzar les cures i dignificar el sector de les cures pel que fa a condicions i salaris» ha destacat.

Durant la jornada s’ha explicat que el compromís per al 2030 és assegurar l’assoliment dels nivells salarials dels convenis col·lectius vigents sobre la base d’un salari mínim de referència adaptat a la realitat de la regió metropolitana de Barcelona. A la jornada també han participat Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Lluïsa Moret, Presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Hector Santcovsky, director de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Mar Serna, exconsellera de Treball i Magistrada del Jutjat Social, Jordi Martí, president de la Comissió Executiva del Pla Estratègic Metropolità , Blanca Padrós, segona tinenta d’alcaldessa  de Santa Coloma de Gramenet, Francesca Alaminos, gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, Álvaro Porro, comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona , Xavier Peralta, representant del Consell de Persones Expertes de la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society i Maribel Cárdenas, directora d’Igualtat i Polítiques LGTIB de l’Ajuntament de Santa Coloma.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt