La beca DevReporter dona lloc a un primer article sobre les condicions abusives que suporten les dones ocupades com a temporeres de la maduixa

 A Actualitat

L’equip de periodistes que en aliança amb Surt investiguen les condicions de treball a què se sotmet les temporeres de la maduixa, dones amb fills i filles que són contractades a Marroc per treballar en camps de l’Estat espanyol, han publicat un primer article. “El martirio judicial de las temporeras marroquíes de la fresa” repassa l’escenari un any i mig després de denunciar a l’empresa de Huelva Doñana 1998 SL per impagament, males condicions laborals, abusos i agressions sexuals. 

“Una desena de jornaleres marroquines de la maduixa segueixen exigint justícia. Sostenen que els jutjats de Palma del Condado, a Huelva, no volen investigar els fets i assenyalen irregularitats en les actuacions de membres de la Guàrdia Civil i la Inspecció de Treball”, expliquen Maria Altimira, Quique Badia. David Meseguer i Pablo Tosco.

La investigació periodística i les publicacions que se’n derivin s’allargaran fins al març vinent i és possible gràcies a la beca DevReporter que atorga La Fede.cat a entitats que treballen per la justícia global.

 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt