La cooperativa d’habitatge La Renegà inicia la campanya per finançar dos pisos que acolliran dones en situacions de violència

 A Actualitat

La Renegà, una comunitat de dones que impulsa un projecte d’habitatge cooperatiu feminista en cessió d’ús a Santa Maria de Palautordera, es proposa recaptar 76.000€ per finançar la construcció de dos habitatges socials destinats a dones en contextos de violència, a través de la campanya #ConstruïmPerRenegar. Aquesta iniciativa compta amb l’acompanyament de Surt.

A més dels 10 habitatges per les dones sòcies del projecte, aquesta iniciativa té previst construir dos habitatges socials destinats a dones en situació de vulnerabilitat. “Aquests habitatges estan pensats per tal que puguin resoldre una necessitat que, des dels col·lectius feministes i des dels moviments socials de lluita per l’habitatge venen identificant des de fa anys: la major dificultat que moltes dones tenen en l’accés a l’habitatge i la de consolidar xarxes de suport al voltant d’aquelles dones que estan en un procés de recuperació d’un context de violència”, exposen les impulsores de la cooperativa.

El projecte de cohabitatge La Renegà es va començar a gestar l’any 2017 i està impulsat per 10 sòcies de diverses edats, la majoria residents al municipi i al Vallès Oriental, que volen convertir casa seva en un espai de d’aprenentatge i empoderament arrelat al territori, des de la perspectiva feminista, l’autogestió i la sostenibilitat ecològica.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt