La directora general de Surt, Sira Vilardell, formarà part del consell assessor del Govern per implementar la renda bàsica

 A Actualitat

La Generalitat ha format un consell assessor per desenvolupar un pla pilot per implementar la renda bàsica universal i Sira Vilardell, directora general de Surt, ha estat una de les nomenades per formar-ne part. Aquest òrgan assessor estarà format per una vintena de membres i no rebran remuneració per participar-hi.

Surt reivindica, encara més arran de la crisi socioeconòmica aprofundida per la pandèmia, que el sistema d’ajuts condicionals s’ha demostrat socialment ineficient i insuficient. Com a alternativa, l’entitat feminista defensa que la proposta d’establir i garantir l’accés a una renda bàsica universal eliminaria barreres fruit de la burocràcia i afavoriria l’equitat de manera efectiva. 

“La renda bàsica és una política amb gran potencial transformador, perquè és una fórmula redistributiva de la riquesa que aportaria a les persones recursos econòmics i, de la mà d’aquests ingressos lliures de condicionants, aportaria capacitat de decisió sobre les pròpies vides”, planteja Vilardell, sobre l’impacte d’aquesta proposta que el Govern català explora implementar. 

Com plantejava el professor d’economia de la UB Daniel Raventós, en una xerrada organitzada per Surt, “una renda bàsica augmentaria molt el poder de negociació dels treballadors i treballadores davant el mercat laboral”. Afavoriria el 80% de la població a partir dels beneficis del 20% de persones més riques i, concretament, es produiria un transvasament d’ingressos d’homes a dones, “cosa que té a veure amb la pitjor situació de les dones en el mercat de treball”, explicava l’economista.

Més de la meitat de la població es mostra favorable a implantar una renda no condicionada segons una enquesta publicada per la Xarxa Renda Bàsica.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt