La guia ‘Obrim les portes’, dirigida a reduir la discriminació cap a les persones LGTBI en l’atenció sanitària, disponible per a professionals de la salut

 A Actualitat

La guia per a professionals de la salut ‘Obrim les portes’ ja està disponible en format imprès. El personal sanitari interessat, la pot sol·licitar a surt@surt.org.

El projecte europeu ‘Open Doors’, liderat a Catalunya per la Universitat de Girona i Surt, ha elaborat aquesta guia amb claus per reduir la discriminació cap a les persones LGTBI en l’àmbit de la salut i promocionar l’atenció sanitària inclusiva.

Segons la investigació de què parteix aquest nou recurs per a professionals, a Catalunya, la discriminació contra les persones LGTBI no és generalitzada, tanmateix, es detecta que la majoria de professionals de la salut tenen “una visió que parteix d’un model heterosexual i que tracta la diversitat sexual i de gènere com una excepció”, sintetitza Nagore Gartzia, coordinadora del projecte a Surt.

La guia del projecte ‘Open doors’ ha estat elaborada per l’entitat polonesa Lambda i s’ha plantejat com una eina pràctica de sensibilització adreçada a professionals de l’àmbit sanitari. A partir dels resultats de la recerca a Catalunya, Surt i la Universitat de Girona han adaptat la guia ‘Obrim les portes’ a la realitat catalana. Aquest recurs per a professionals ha estat revisat per l’activista trans Teo Pardo i l’activista intersex Laura Vila Kremer.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt