“La perspectiva feminista ha de ser molt àmplia i traduir-se en recursos”: Surt compareix a la Comissió d’Igualtat i Feminismes del Parlament

 A Actualitat

La directora general de Surt, Sira Vilardell, ha comparegut davant la Comissió d’Igualtat i Feminismes del Parlament per plantejar necessitats detectades des de l’entitat a l’hora de garantir l’accés a drets per les dones més vulnerabilitzades.

Vilardell ha exposat que el treball per l’empoderament de les dones, eix central de l’acció de Surt, ha d’anar “impulsat” per polítiques que promoguin la igualtat de gènere. Concretament, ha mencionat l’àmbit laboral, eliminar la bretxa salarial, combatre la segregació sectorial i garntir plans d’empoderament econòmic a les dones. També ha destacat la necessitat de garantir l’accés a l’habitatge i l’accés a rendes de protecció social.

“Ens trobem que moltes dones, malgrat existeixin algunes eines per afavorir l’accés a drets, no hi arriben”, ha dit Vilardell, en referència a l’IMV i la RGC. La directora de Surt ha dit que serien eines vàlides per sostenir les persones, però que, tanmateix, a la pràctica, tenen una cobertura “massa insuficient”. “És una veritable cursa d’obstacles accedir-hi, el recorregut de millora és gran”, ha afirmat.

Així mateix, ha remarcat la necessitat de ser flexibles per tal de poder donar cabuda a tota la diversitat de circumstàncies de les dones i no negar-los l’accés a drets.

Vilardell ha exposat també la necessitat de reforçar els programes de prevenció i eradicació de la violència masclista, tot fomentant programes d’educació en igualtat de gènere.

Més reconeixement a les entitats pel seu servei públic

En relació a l’estat de les entitats socials, Vilardell ha reclamat més reconeixement a la seva tasca de servei públic. “Cal continuar treballant en polítiques per l’equitat de gènere i hauríem de treballar-ho molt més de la mà, no només en l’execució, si no en la co-creació de les polítiques”, ha manifestat.

Sobre les condicions del sector social, la directora de Surt ha posat sobre la taula que es tracta d’un sector molt precaritzat, amb un “model de finançament feble i incert”. “Ens calen fórmules més estables per garantir l’activitat d’entitats com la nostra, que acompanya dones a accedir a drets, i també cal minimitzar la burocràcia, i comptar amb un acompanyament i amb licitacions que no precaritzin”, ha reclamat.

En la sessió, Vilardell ha remarcat el valor dels espais de xarxa, alhora que ha expressat que cal valorar si a la pràctica tenen prou “impacte transformador”. “El Consell Nacional de Dones és representatiu i ha de ser un organisme amb més reconeixement i amb suficients recursos”, ha expressat.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt