La Renegà busca sòcies col·laboradores per oferir sostre i xarxa a dones supervivents de violències masclistes en procés de recuperació

 A Actualitat

La cooperativa d’habitatge La Renegà busca sòcies col·laboradores per tirar endavant aquesta iniciativa feminista i comunitària, que preveu construir 14 habitatges i dedicar-ne dos a dones que han viscut situacions de violència masclista.  La incorporació a sòcies col·laboradores de La Renegà suposa un suport econòmic per la via de fer una aportació voluntària al capital social que ofereixi més solidesa econòmica i faciliti l’acord de finançament del préstec hipotecari el projecte necessita.

Els requisits d’accés per a les persones que viuran als dos habitatges socials seran ser dones en situació de vulnerabilitat social, entesa des de totes les seves formes, i sobretot aquelles que afecten en major mesura la població femenina; que vinguin derivades d’una administració pública o d’una organització social del Tercer Sector per causes de violència masclista i que s’hagi fet una valoració per part dels serveis tècnics competents de la necessitat d’un procés de reparació i empoderament personal i social.

Surt, en el marc d’un conveni amb La Renegà, gestionarà els pisos socials i farà l’acompanyament professional de les dones que viuran al cohabitatge. Aquests dos habitatges seran d’acollida en transició, entre 3 i 5 anys. Suposaran un espai envoltat d’altres dones que els puguin oferir espais comunitaris, de col·laboració, de cura i suport mutu.

“Som dones que volem acompanyar altres dones en contextos de violència on es reforci i ajudi a fer sostenibles processos de transformació en un entorn de cura mútua i reconeixement i un espai on teixir vincles. En definitiva, volem fugir de conceptes com ‘receptores d’ajuda’, per parlar d’amigues i veïnes”, plantegen des de La Renegà, impulsores de la iniciativa.

Ara bé, per tirar-ho endavant, aquesta cooperativa necessita captar un terç del capital social de les sòcies col·laboradores abans del setembre de 2022 per tal de facilitar l’acord de finançament del préstec hipotecari. Més informació per fer-se sòcia col·laboradora. 

La Renegà

La Renegà és una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús constituïda l’octubre del 2021. Una cooperativa d’habitatge es basa en la propietat col·lectiva d’un immoble per part de la cooperativa i el pagament del dret d’ús per part de les usuàries (socis i
sòcies de la cooperativa).

És un model a mig camí entre la propietat i el lloguer, més just i accessible, que evita l’especulació i transforma el sistema d’accés a l’habitatge. Les cooperatives en cessió d’ús es constitueixen, en essència, sense ànim de lucre i promouen l’interès social.

La cooperativa d’habitatge La Renegà ja ha pagat les arres del terreny de sòl privat situat a Santa Maria de Palautordera i la seva compra serà el desembre del 2022. La construcció s’ha previst que s’iniciarà el gener del 2023, amb previsió d’entrar-hi a viure a principis del 2025. El grup motor de la cooperativa La Renegà està conformat per 11 dones sòcies amb edats que van des dels 30 als 70 anys, la majoria de les quals viuen a Santa Maria de Palautordera des de fa molts anys.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt