La Taula del Tercer Sector demana a la presidenta del Parlament una legislatura que prioritzi l’agenda social 

 A Actualitat

La Taula del Tercer Sector ha reclamat una legislatura que prioritzi l’agenda social en una reunió amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs. “L’objectiu indiscutible ha de ser la protecció i el rescat social de les persones en situació de major vulnerabilitat i aquesta legislatura resulta decisiva per garantir que la sortida de la crisi social derivada de la pandèmia no deixi ningú enrere”, afirmen des d’aquesta plataforma, que agrupa més de 3.000 entitats socials de Catalunya.

Noves polítiques públiques que donin “resposta urgent” a la necessitat d’incorporar al mercat laboral als col·lectius amb més dificultats per trobar feina, incrementar el parc públic d’habitatges per assegurar l’accés a un habitatge digne, assequible i accessible, impulsar polítiques de foment de l’autonomia personal de caràcter interseccional i visió transversal i garantir l’accés a Internet per a totes les persones com un dret fonamental, són algunes de les demandes específiques que han traslladat a Borràs les representants de la Taula. A la reunió hi han assistit Francina Alsina, presidenta de la Taula, Enric Morist, vicepresident de la Taula, i Sira Vilardell, directora general de Surt i també vicepresidenta de la Taula.

Durant la trobada, s’ha traslladat a Borràs l’esperança que durant la legislatura s’impulsin normatives clau per a les entitats socials, com és la Llei del Tercer Sector Social, que compta amb el compromís explícit de totes les formacions polítiques i que, considera la Taula, és “imprescindible per reconèixer la feina de servei públic”. També s’ha reclamat la Llei de l’Economia Social i Solidària i un marc regulador que defineixi la concertació social dels serveis d’atenció a les persones a Catalunya.

“Les entitats socials, que estan aturant l’impacte social de la Covid-19, volen tenir més presència en els diversos òrgans i comissions del Parlament”, han traslladat a la presidenta del Parlament català, a qui també han demanat que se celebri un plenari monogràfic anual sobre la situació de la pobresa i l’exclusió social a Catalunya i que el Parlament es comprometi a no permetre “cap expressió i discurs que atempti contra els drets socials i humans i contra aquelles persones en situació o risc d’exclusió”.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt