La campanya Pla de Xoc Social crida a sortir als carrers per exigir que la crisi la pagui la banca i l’Ibex35

 A Actualitat

Les organitzacions de la campanya Pla de Xoc Social, de què Surt forma part, convoquen una mobilització amb una demanda unànime per a tots els governs: que la crisi la paguin la banca i l’Ibex35.

Repartir els treballs i derogar les reformes laborals del PP i del PSOE, establir una renda bàsica incondicional, recuperar els serveis públics privatitzats i establir una gestió pública dels béns comuns en mans de les grans empreses, garantir l’habitatge digne, prohibir desnonaments i suspendre el pagament de lloguers, hipoteques i subministraments per evitar l’endeutament de les persones; regularitzar les persones migrades, que el rescat bancari sigui retornat i implementar una reforma fiscal que permeti rescatar les persones, són les mesures que exigeixen 180 organitzacions socials, feministes i antiracistes de Catalunya. “No presentem un programa de màxims, sinó unes propostes de mínims per garantir una sortida justa i digna per a les classes populars”, consideren des de la campanya.

En els darrers mesos, les demandes del Pla de Xoc Social s’han fet visibles a les xarxes i per primera vegada criden a fer-les sentir als carrers, el dissabte 20 de juny a les 19h, davant la Borsa de Barcelona.

Pla de Xoc Social és una campanya que es troba arreu de l’Estat i que neix per exigir mesures de xoc als governs per fer front a les conseqüències de la crisi derivada de la Covid. “S’acabarà l’estat d’alarma, durant el qual s’ha parlat molt de les mesures que es prenien, però les situacions de precarietat i vulnerabilitat que s’han generat durant la pandèmia no s’acaben, es queden. Ara encara és més necessari un pla de xoc social”, es defensa des d’aquest espai.

“Les mesures per a fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19 es queden molt curtes per protegir a la majoria de la societat i, especialment, a la classe treballadora. I deixar en mans de la bona voluntat de l’IBEX 35, dels especuladors i altres poders econòmics la protecció de la societat i del medi ambient, no és una opció”, plantegen les entitats sotasignants.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt