Badalona acull la cinquena Escola Oberta d’Estiu amb una proposta d’art per la convivència

 A Actualitat

L’Escola Oberta d’Estiu torna a Badalona Sud. Sota el lema, A la plaça! Un estiu d’art per la convivència, es duu a terme en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l’Ajuntament de Badalona, el Consorci de Badalona Sud, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Surt desenvolupen als barris de Sant Roc, El Remei i Artigues.

Es tracta d’un conjunt de propostes dissenyades de forma conjunta entre les diverses entitats socioeducatives i administracions del territori, pensades per afavorir les relacions de convivència entre els infants i joves del Districte 6.

D’aquesta manera, les entitats socioeducatives que ja desenvolupen activitats d’estiu destinades a infància i joventut, participen d’una acció conjunta, compartint activitats entre elles i afavorint així el coneixement entre els nens i nenes i el jovent que viu al Districte 6 de la ciutat.

La proposta sumarà activitats dirigides als casals d’estiu del Districte 6, principalment en horari de matí, com taller de balls populars, tabals o cuina saludable, i dinamitzacions obertes per a tots els infants i joves a la pista esportiva Joan XXIII, a la plaça Camarón de la Isla i en altres punts del territori. Com activitat oberta també hi haurà taller d’intervenció urbana tots els dimecres i divendres de 10.30 a 12.30 h a l’espai entre blocs entre l’avinguda del Marquès de Mont-roig i el carrer Alfons XII a l’alçada del número 605 amb l’objectiu de millorar un espai que afavoreixi les relacions i el respecte cap allò comú.

Així mateix el 10 de juliol a les 10.30 h tindrà lloc a la plaça Roja amb el carrer Vélez Blanco un espectacle d’animació musical que representarà l’espai de trobada dels infants i joves que participen d’aquesta proposta col·lectiva que treballa per a la convivència intercultural i la cohesió social al territori.

La iniciativa ha aconseguit implicar, per cinquè any consecutiu, a més d’una vintena d’entitats, associacions i grups que aporten els seus recursos per crear conjuntament una programació d’oci educatiu, saludable i atractiu per a infants i joves, i a la vegada, i veïns i veïnes del barri. Tot això és una mostra dels avanços del procés comunitari engegat a setembre de 2014 i que també recull la feina feta anteriorment des del pla desenvolupament comunitari i el Consorci Badalona Sud.

 

Construir llaços entre cultures

L’Escola Oberta d’Estiu és una nova forma d’entendre l’espai, que vol transformar el Districte 6 en un barri obert a l’educació i l’oci des d’una nova òptica que afavoreixi la trobada i les relacions interculturals i intergeneracionals, convertint-ho en un escenari favorable a la participació i l’enriquiment de la comunitat en el seu conjunt.

Els objectius de l’Escola Oberta d’Estiu estan en sintonia amb el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat que és conseqüència dels moviments migratoris de la nostra societat, els quals configuren ciutats cada cop més diverses. Fruit d’aquest fenomen s’han seleccionat uns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a nivell del barri. El Projecte ICI s’està erigint en un eix fonamental de l’acció social en el nou context multicultural.

Els objectius del Projecte ICI passen per millorar les condicions de vida al barri, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat.

 

 

Per a més informació (premsa, entrevistes i reportatges)

Departament de Comunicació de l’Obra Social ”la Caixa”:

Irene Benedicto: 934 042 033 / 629 547 850/ ibenedicto@fundacionlacaixa.org

  • Twitter: @FundlaCaixa

Contacte comunicació Projecte ICI Badalona Sud-Fundació Surt

Meritxell Ocaña: 93 4604104 / meritxell.ocana@surt.org

Ajuntament de Badalona:

Josep Laguarda: 93 483 26 30 / departament_comunicacio@badalona.cat

 

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt