L’Escola Oberta d’Estiu torna a Badalona Sud en la seva quarta edició

 In Actualitat

L’Escola Oberta d’Estiu torna a Badalona Sud. Sota el lema, A la plaça! Un estiu d’art per la convivència, es duu a terme en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l’Ajuntament de Badalona, el Consorci de Badalona Sud, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació Surt desenvolupen als barris de Sant Roc, El Remei i Artigues.

Es tracta d’un conjunt de propostes dissenyades de forma conjunta entre les diverses entitats socioeducatives i administracions del territori, pensades per afavorir les relacions de convivència entre els infants i joves del Districte 6.

D’aquesta manera, les entitats socioeducatives que ja desenvolupen activitats d’estiu destinades a infància i joventut, participen d’una acció conjunta, compartint activitats entre elles i afavorint així el coneixement entre els nens i nenes i el jovent que viu al Districte 6 de la ciutat.

La proposta sumarà activitats dirigides als casals d’estiu del Districte 6, principalment en horari de matí, com taller de balls populars, tabals o cuina saludable, i dinamitzacions obertes per a tots els infants i joves a la pista esportiva Joan XXIII i a la Pl. Camarón de la Isla. Com activitat oberta també hi haurà taller d’intervenció urbana tots els dilluns i dimecres de 10:30 a 12:30h al costat de l’Escola Oficial d’Idiomes (entre Av. Marquès de Mont-Roig i el C/Alfons XII) amb l’objectiu de millorar un espai que afavoreixi les relacions i el respecte cap allò comú.

Així mateix el 11 de juliol a les 10:30h tindrà lloc al C/ Motril una cercavila amb elements de cultura popular i un espectacle d’animació musical que representarà l’espai de trobada dels infants i joves que participen d’aquesta proposta col·lectiva que treballa per a la convivència intercultural i la cohesió social al territori.

La iniciativa ha aconseguit implicar per quart any consecutiu a més d’una vintena d’entitats, associacions i grups que aporten els seus recursos per crear conjuntament una programació d’oci educatiu, saludable i atractiu per a infants i joves, en particular, i veïns i veïnes del barri. Tot això és una mostra dels avanços del procés comunitari engegat a setembre de 2014 i que també recull la feina feta anteriorment des del pla desenvolupament comunitari i el Consorci Badalona Sud.

Construir llaços entre cultures

L’Escola Oberta d’Estiu és una nova forma d’entendre l’espai, que transformarà el Districte 6 en un barri obert a l’educació i l’oci des d’una nova òptica que afavoreixi la trobada i les relacions interculturals i intergeneracionals, convertint-ho en un escenari favorable a la participació i l’enriquiment de la comunitat en el seu conjunt.

Els objectius de l’Escola Oberta d’Estiu estan en sintonia amb el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat que és conseqüència dels moviments migratoris de la nostra societat, els quals configuren ciutats cada cop més diverses. Fruit d’aquest fenomen, s’han seleccionat uns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a nivell del barri. El Projecte ICI s’està erigint en un eix fonamental de l’acció social en el nou context multicultural.

Els objectius del Projecte ICI passen per millorar les condicions de vida al barri, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.