L’exposició ‘Sobreviure als camps de maduixes’, al Mercat de Pagès de la Sagrada Família

 A Actualitat

                                                                                                                                                                                                                                                                                          ‘Sobreviure als camps de maduixes’ es podrà visitar diumenge 23 al Mercat de Pagès, al barri de la Sagrada Família.  L’exposició, amb fotografies de Pablo Tosco i textos de Maria Altimira, Quique Badia i David Meseguer és fruit del projecte Devreporter ‘Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic’.

La investigació documenta i denuncia les violències que pateixen les dones ocupades com a jornaleres als camps durant la recollida de la maduixa. “Conèixer què hi ha darrere de les maduixes i poder actuar en conseqüència amb el consum és sempre part de l’activitat que ens interessa tirar endavant”, planteja Xavier Montagut, president de la Xarxa de Consum Solidari. És l’espai que impulsa Mercat de Pagès, una iniciativa dirigida a “recuperar una mica el control del que fem en el sector alimentari”.

El proper diumenge, Mercat de Pagès arriba al barri de la Sagrada Família de Barcelona i, entre les activitats de la jornada d’inauguració, Surt al costat d’Eixample Acull hi duen ‘Sobreviure als camps de maduixes’. De 10h a 14.30h, Mercat de Pagès estarà ubicat a l’avinguda Gaudí amb carrer Provença.

Durant l’abril de l’any passat, l’exposició es va poder visitar en diversos barris els dies que acollien aquest mercat que promou el consum socialment responsable. “En el marc convencional globalitzat de venda de la fruita i la verdura és funcional que hi hagi explotació de temporeres. Si vols sobreviure-hi és amb aquesta lògica, a no ser que busquis una alternativa radical. Per sort hi ha gent treballant en aquesta altra línia”, explica Montagut.

La vulneració de drets que pateixen milers de dones ocupades com a temporeres als camps de maduixes del sud de l’Estat és inseparable de la seva condició de dones procedents d’un país del Sud global com és el Marroc. Els abusos sustentats en les condicions d’empobriment d’aquestes dones enriqueix les milionàries empreses del sector dels fruits vermells de l’Estat espanyol.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt