L’exposició “Sobreviure als camps de maduixes” visita Vilanova i la Geltrú

 A Actualitat
El dijous, 30 de maig, a les 18 h, inaugurem l’exposició fotogràfica Sobreviure als camps de maduixes” al Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova i la Geltrú. 21 fotografies recullen el treball als camps de maduixes de Huelva fruit de la investigació de l’equip de periodistes Pablo Tosco, Maria Altimira, David Meseguer i Quique Badia.

Durant uns mesos hi ha temporeres, entre 14.000 y 19.000, que viatgen del nord d’Àfrica per treballar a canvi d’un sou digne per a mantenir les seves famílies. Les condicions de treball, l’explotació laboral, l’assetjament i les agressions a les jornaleres han fet que aixequin la veu i denunciïn aquestes situacions. Han alçat la veu i denunciat aquests fets. La majoria de dones entrevistades expliquen les promeses sobre condicions de treball durant la selecció al Marroc, que no tenen res amb la realitat que es troben quan arriben al camp: casetes d’obra on viuen amuntegades fins a 18 persones, hores de feina sense remunerar, amenaçades amb no cobrar el sou del dia per treballar més ràpid i, dificultats per anar al metge si es troben malaltes són les principals dificultats.
L’exposició va guanyar la beca Devreporter 2019-2020, concedida per  La Fede.cat i finançada pel projecte europeu Frame, Voice, Report! Es podrà visitar del 3 al 15 de juny al Centre Cívic Sant Joan (Jardins de Francesc Macià, s/n Vilanova i la Geltrú), els diluns, dimecres i divendres (de 9.30 a 13h) i de dilluns a dijous (de 16.30 a 19.30h). L’acte està organitzat per la Coordinadora Obrim Fronteres, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Garraf i la Fundació Surt.
Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt