Una llei necessària pel reconeixement dels drets

 A Actualitat

La Fundació SURT aplaudeix l’aprovació de la llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans* i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, publicada avui oficialment i que es fa realitat després de llargs debats en l’àmbit polític i social.

Surt defensa que és una llei necessària per poder oferir drets bàsics a les persones transgènere. “Lluny de ser una ficció construïda, les persones trans* veuen com la societat els nega l’accés a l’essencial i els discursos d’odi tenen conseqüències nefastes en les seves vides”, afirma l’organització.

Segons ILGA, a tot el món l’any 2022 van morir 327 persones trans i de gènere divers com a conseqüència de la violència transfòbica. “Evitar l’estigmatització i donar drets és construir una societat justa i equitativa, respectuosa amb les persones. Deshumanitzar i criminalitzar les persones trans* només produeix patiment i desigualtat, a més de deixar-les en una situació d’extrema inseguretat”. argumenten des de Surt.

L’entitat celebra l’aprovació de la llei trans com un pas endavant en la lluita per l’equitat i el reconeixement per acabar amb l’estigma, la discriminació, la marginació, l’opressió i la vulneració de drets.

Empoderament contra la discriminació

Les dones trans són un grup molt vulnerable. “Cal recordar l’assassinat de Sonia Rescalvo l’any 1992 al parc de la Ciutadella, els atacs transfòbics, els discursos d’odi dirigits a les persones trans, la manca d’accés al mercat laboral o la marginació social de qui se’ls sotmet”, exemplifica Sira Vilardell, directora general de la Fundació Surt.

“Treballar per l’empoderament de les dones trans és un dels nostres compromisos per afavorir la inclusió i el seu benestar i seguretat, per afavorir el desenvolupament professional, per generar consciència i respectar la seva realitat”, afegeix Vilardell.

Surt aposta per l’empoderament com a forma de lluitar contra la discriminació i conscienciar sobre els drets de les dones i també com a eina de transformació social. En relació a les dones trans, l’Espai de Sororitat Trans de Surt promou els seus drets mitjançant el suport mutu. Paral·lelament, l’entitat ha desenvolupat metodologies d’orientació sociolaboral i d’atenció no discriminatòria o estigmatitzadora.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt