Surt oferirà 6 punts d’atenció del MAIS durant el 2023 i 2024

 A Actualitat

El Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció (MAIS) reprèn l’activitat fins al maig del 2024 amb 5 punts d’actuació: dos a a la seu de Surt a Barcelona, un a Manresa, un a Badalona i un a Montcada i Reixach. En aquest darrer municipi es preveu l’obertura d’un segon punt d’actuació i, per tant, es tancarà l’any amb un total de sis punts.

Subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i confinançat pel Fons Social Europeu, l’edició 2023-2024 del MAIS de Surt ofereix acompanyar a dones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); dones que es troben en situació d’atur de llarga durada, més grans de 45 anys en situació de risc o exclusió social; amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació i reinserció social; dones majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors; internes de centres penitenciaris que la seva situació els permeti accedir a una ocupació; dones en llibertat condicional i exrecluses, perceptores de l’ingrés mínim vital (IMV) o dones que no puguin accedir a la RGC o IMV, però que es trobin en situació de risc d’exclusió.

Per formar part del programa, cal que les dones –entre 18 i 65 anys– estiguin inscrites a l’ Oficina de Treball (OTG) com a demandants d’ocupació no ocupades o com a demandants de millora de feina.

L’objectiu del programa MAIS és millorar el grau d’ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants, a través de tutories individuals i accions i activitats tant personals com grupals, com ara identificar competències de base i transversals, definir objectius professionals i establir un pla individual d´inserció laboral, millorar coneixements sobre el mercat laboral i les eines i estratègies per accedir-hi, orientar i acompanyar en el procés de recerca de feina que inclouran també emprenedoria social i autoocupació, accions de formació a mida segons necessitats detectades i possibilitat de realitzar pràctiques no professionals.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt