MAIS 2024-2025: millorant la inserció laboral de les dones en situació de vulnerabilitat

 A Actualitat

La Fundació Surt activa el MAIS 2024-2025, Programa de Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció de l’1 de maig de 2024 al 30 d’abril de 2025.

Subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i confinançat pel Fons Social Europeu, el programa ofereix acompanyar a dones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC); dones que es troben en situació d’atur de llarga durada, més grans de 45 anys en situació de risc o exclusió social; amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme en procés de rehabilitació i reinserció social; dones majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors; internes de centres penitenciaris que la seva situació els permeti accedir a una ocupació; dones en llibertat condicional i exrecluses, perceptores de l’ingrés mínim vital (IMV) o dones que no puguin accedir a la RGC o IMV, però que es trobin en situació de risc d’exclusió.

Per formar part del programa, cal que les dones –entre 18 i 65 anys– estiguin inscrites a l’ Oficina de Treball (OTG) com a demandants d’ocupació no ocupades o com a demandants de millora de feina.

Les participants inicien els períodes de pràctiques en empreses fidelitzades a Surt, d’acord amb els interessos i perfils respectius, com ara la neteja, l’atenció al client i el monitoratge de menjador. Les pràctiques són molt útils per les participants, ja que es poden donar a conèixer i generar possibilitats de ser contractades, així com anar posant en joc totes les competències treballades durant l’itinerari. I per part de les empreses, les pràctiques són positives perquè poden assumir una formació d’acollida a la dona participant i, així, en el moment de la possible contractació, el període d’adaptació ja està acomplert.

L’objectiu del programa MAIS és millorar el grau d’ocupabilitat i inserció laboral de les dones participants mitjançant tutories individuals i accions i activitats tant personals com grupals, com ara identificar competències de base i transversals, definir objectius professionals i establir un pla individual d´inserció laboral, millorar coneixements sobre el mercat laboral i les eines i estratègies per accedir-hi, orientar i acompanyar en el procés de recerca de feina que inclouran també emprenedoria social i autoocupació, accions de formació a mida segons necessitats detectades i possibilitat de realitzar pràctiques no professionals.

Les persones que compleixin els requisits poden participar en el programa MAIS al seu territori més proper gràcies al desplegament de 6 punts MAIS:

PUNT D’ACTUACIÓ TÈCNICA REFERENT ADREÇA CORREU-E TELÈFON
Barcelona 1 Elisabet Arenas C/ Guàrdia, 14 Barcelona elisabet.arenas@surt.org 619991303
Barcelona 2 Patrícia Biosca C/ Guàrdia, 14 Barcelona patricia.biosca@surt.org 615846556
Badalona Mercè García CC Torre Mena. Trafalgar 1, 3, Badalona merce.garcia@surt.org 646587409
Manresa Sandra Rodríguez SIAD. C/de la Canal, 6 Manresa sandra.rodriguez@surt.org 675290410
Montcada 1 Míriam Guerrero Espai Kursaal. Masia, 39 Montcada i Reixac miriam.guerrero@surt.org 615883143
Montcada 2 Irene González Espai Kursaal. Masia, 39 Montcada i Reixac irene.gonzalez@surt.org 605576630
Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt