Mira’m 3.0
La Fundació Surt engega el Mira’m 3.0, un projecte concebut per donar el pas cap a la transformació digital dels programes d’atenció directa de l’entitat, en benefici de les participants i la gestió interna.
Impacte:
- Transformació, digitalització i millora del sistema de gestió de qualitat
- Millora del procés d’atenció i intervenció social
- Transformació i millora dels fluxos de treball, planificació i avaluació de l’impacte
- Model de co-gestió, promoció i recuperació de l’autonomia personal, interconnexió i interrelació
Pretén transformar els sistemes de registre i seguiment de la informació de les dones que participen en els diferents programes i projectes de l’entitat amb l’objectiu de millorar la qualitat dels processos d’atenció, simplificar la gestió d’expedients, millorar el seguiment de casos i facilitar l’avaluació de l’impacte de la intervenció.
Mira’m 3.0 consistirà en la implementació d’un nou model de gestió de relació amb els diferents grups d’interès que interactuen amb l’entitat basat en una eina de gestió Customer Relationship Management (CRM) allotjada a núvol en modalitat Software as a Service. Dins d’aquests grups d’interès destaquem especialment les pròpies dones que participen en els diferents programes de Surt, que tindran un paper actiu i essencial en l’avaluació de les accions on participen, i altres figures professionals de l’ àmbit de l’acció social, principalment equips de serveis socials i d’altres entitats, amb les que treballem en xarxa.
La implementació d’aquest nou model de gestió es realitzarà mitjançant la eina col·laborativa, de codi obert, amb un model de governança basat en la co-creació i especialitzada en l’àmbit del tercer sector desenvolupada per l’associació Sinergia CRM i SinergiaTIC, garantint així la seva millora continua a través de la incorporació de nous mòduls de gestió que donin resposta a necessitats emergents compartides entre les entitats de l’àmbit social, la seva interoperatibilitat amb altres agents i administracions, les accions de suport i acompanyament a la seva incorporació i el manteniment general de l’eina.
A partir de la incorporació d’aquest model de CRM també es pretén afavorir un procés de modernització, actualització i simplificació del sistema de gestió de l’entitat, basat en la gestió de qualitat de la norma ISO 9001:2015. La incorporació d’aquesta eina de gestió també permetrà millorar els processos de registre i gestió dels processos d’atenció garantint la interrelació i interconnexió de les dades d’atenció, simplificant el registre d’informació i reduint el volum d’accions administratives, garantir la protecció de les dades, la seva accessibilitat i la traçabilitat de les actuacions realitzades, així com el seu seguiment i l’avaluació de l’impacte assolit.
El projecte és possible gràcies a l’aliança amb Sinergia CRM i el finançament del Fons Europeu Next Generation, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Gobierno de España; Next Generation Catalunya i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.