“Necessitem estratègies col·laboratives per un mercat laboral digne”: Surt recull la Placa President Macià al Treball

 A Actualitat

Surt ha recollit la Placa al Treball President Macià en l’acte de lliurament dels guardons, en què la directora general de Surt ha reivindicat el dret de totes les persones, “independentment del seu origen, sexe, gènere, orientació sexual, edat, discapacitat, o altres aspectes” a tenir garantides les mateixes oportunitats, “ser considerades per a un lloc de treball, ser tractades de manera justa i equitativa”.

Vilardell, encarregada de fer el parlament en nom de les entitats socials i empreses reconegudes amb aquest distintiu al seu “mèrit i qualitat” dins del món del treball, ha remarcat que les desigualtats i discriminacions en el mercat laboral “són encara molt persistents. Ha destacat l’elevada bretxa salarial entre homes i dones i l’existència d’un mercat segmentat, amb treballs altament feminitzats i precaritzats, que fa que “treballar ja no sigui garantia d’una vida digna”.

“El terra enganxós que no permet a les dones una promoció laboral equitativa, la manca de perspectiva de gènere i de la diversitat que segueix generant desigualtats, discriminacions i agressions en el lloc de treball”, són realitats que suposen barreres per l’equitat al mercat laboral i, de la mà, la vida social, ha denunciat la directora general de Surt.

L’equitat al món laboral, un mandat social que és urgència social

Vilardell també ha remarcat la importància de comptar amb organitzacions que adopten polítiques i pràctiques per promoure la diversitat , la inclusió i l’equitat de gènere en els llocs de treball:  “No és només un mandat legal, sinó una necessitat social”, ha reivindicat.

“Les empreses i les organitzacions han de jugar un paper important en la promoció d’aquests valors, adoptant polítiques i pràctiques que promoguin la flexibilitat, la diversitat i la inclusió i la equitat de gènere, que tinguin mesures efectives per la conciliació, per fer possible la vida”, ha afegit durant l’acte de reconeixement, al Palau de la Generalitat de Catalunya.

FOTO: Arnau Carbonell Persones, empreses i entitats socials reconegudes amb les Plaques i Medalles President Macià al Treball, al costat del President de la Generalitat i conseller d'Empresa. La directora de Surt ha aprofitat l’acte, presidit pel president Pere Aragonés i amb presència del conseller de Treball Roger Torrent i la consellera de Feminismes i Igualtat Tània Verge, per exposar la dificultat que en ocasions suposa “mantenir la coherència” de garantir la igualtat d’oportunitat.

“Amb les practiques laborals del dia a dia, no és fácil i menys encara quan estem davant unes polítiques publiques d’ocupació que, en sectors com el social, depenem d’un finançament incert i inestable, i la pressió d’unes condicions que no sempre recullen la realitat en què hem d’intervenir”, ha denunciat.

Per això, ha reclamat la necessitat de “desenvolupar estratègies col·laboratives” entre administracions, empreses i organitzacions socials, que permetin “desenvolupar un mercat de treball digne, amb igualtat d’oportunitats sostenible i compromès amb l’entorn i el respecte pels drets”.

Un reconeixement del Govern a la creació de “benestar per a tothom”

El president Aragonès ha expressat durant l’acte que aquests guardons suposen “un reconeixement històric” de la Generalitat per reconèixer el paper de persones, entitats i empreses en la creació de “benestar i prosperitat per a tothom”.

Per això, s’hi ha referit com “un agraïment públic i institucional” per “l’ambició demostrada al llarg de la trajectòria en contribuir a millorar els propis entorns a la feina i contribuir així al progrés de la societat”.

A més de Surt, la Placa al Treball President Macià ha estat atorgada a una altra entitat social de dones, la Cooperativa Mujeres Pa’lante, en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar, de la mateixa manera que Surt. També en aquesta categoria l’ha rebut Elring Klinger.

Fundació Casa Dalmases i Gosbi pet food han estat reconegudes en la categoria de responsabilitat social empresarial.

A més d’empreses i entitats socials, diverses persones han estat guardonades amb la Medalla al Treball President Macià. Entre les quals, hi ha la defensora dels drets de les dones Beatriu Masià, que fou una de les impulsores de Tamaia, espai feminista referent contra les violències masclistes. També el Govern ha reconegut el director de relacions ciutadanes del Casal dels Infants, Enric Canet, destacat defensor dels drets de les persones en entorns vulnerabilitzats i de la justícia social.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt