Obrint Portes inicia una nova edició en què acompanyarà dones en situació de vulnerabilitat a promoure el seu empoderament integral

 A Actualitat

El programa Obrint Portes començarà a l’octubre una nova edició. L’itinerari formatiu es dirigiex a l’empoderament integral de dones en situacions socioeconòmiques de vulnerabilitat.

“Dediquem especial atenció a les dimensions econòmica i personal de l’empoderament, i a més és un projecte arrelat a la intervenció comunitària, per afavorir el coneixement i implicació en xarxes i espais comunitaris per teixir relacions de suport mutu”, explica Ruth Garcia, coordinadora dels projectes d’inclusió i acció comunitària de Surt.

Així, l’itinerari inclou un bloc d’empoderament personal, que consiteix en sessions grupals per definir el Pla Vital de cada dona, mitjançant la metodologia del Balanç Vital i en què treballaran les competències transversals. Paral·lelament, s’ofereixen sessions individuals de seguiment de l’evolució del pla i de millora de les situacions de les participants.

El bloc d’empoderament econòmic permet aprofundir en l’esfera laboral i ofereix orientació laboral. També es dedicarà espai al suport i el benestar emocional. “El grup es converteix en un espai de suport mutu, en què es faciliten eines i estratègies per la gestió i millora emocional”, afegeix Garcia.

Alhora, en clau d’empoderament comunitari, Obrint Portes també desenvolupa activitats per la vinculació i participació comunitària de les participants.

L’itinerari tindrà lloc els dimarts, dimecres i divendres, del 10 d’octubre al 28 de novembre. Serà de 10 a 13h, a la seu de la Fundació Surt (C/Guàrdia 14, baixos, 08001 Barcelona-metro Drassanes).

El programa s’adreça a dones majors d’edat en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social, prioritàriament en situació administrativa regular, amb un nivell mig-alt de comprensió i expressió en castellà i/o català.

Totes les dones tindran un acompanyament individualitzat al llarg del procés i podran comptar amb el suport de la prospectora laboral del programa.

Així mateix, les participants tindran accés a altres serveis de suport, com assessorament jurídic individualitzat, acompanyament a la realització de tràmits on-line, accés a diverses càpsules formatives gratuïtes i la possibilitat de derivació a altres programes de Surt segons les necessitats personals que puguin identificar-se.

Per a més informació i derivacions, es pot escriure a obrintportes@surt.org

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt