Pintura i eines, en mans de dones que volen obrir-se un lloc professional en les reparacions

 A Actualitat

Una quinzena de dones han començat a formar-se en reparacions tècniques de la llar. Un sector tradicionalment masculinitzat en què Surt fa dos anys que ofereix itineraris professionalitzadors per tal d’afavorir-hi la incorporació de dones en condicions laborals de qualitat.

“Una de les prioritats en què treballem és augmentar la presència de dones en sectors que ofereixen condicions de treball dignes i que tenen una demanda en expansió, i que tradicionalment s’han reservat als homes” explica Esther García, cap d’empoderament econòmic de Surt.

En les primeres sessions, les participants han treballat la teoria del color, les eines bàsiques i han estudiat la diversitat de pintures per a espais interiors, parets i fustes. Aquesta setmana, comencen les sessions pràctiques de pintura d’interiors i reparacions en llars.

A més de la formació teoricopràctica, l’itinerari inclou sessions d’empoderament personal i orientació laboral, encarades a la millora de l’ocupabilitat de les dones. Entre les possibilitats per explorar, l’autoocupació dins l’economia social i el cooperativisme.

“Hi ha sectors altament feminitzats en què les insercions de dones que acompanyem són més habituals, però en què les condicions de treball són especialment precàries, i, alhora que apostem per la professionalització i les insercions en nous sectors, ens proposem contribuir a superar la segregació del mercat laboral i la precarització accentuada i endèmica en alguns sectors tradicionalment associats a la feminitat”, afegeix Garcia.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt