Surt ha acompanyat el Govern de la Generalitat a elaborar una guia per incorporar la perspectiva de gènere als processos participatius

 A Actualitat

Surt ha acompanyat la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya a elaborar la Guia de transversalitat de gènere en els processos participatius, presentada aquesta setmana. 

Aquest nou recurs conté orientacions pràctiques per incorporar la perspectiva de gènere en la participació ciutadana i busca que tant les tècniques i tècnics de participació ciutadana com qualsevol persona interessada, coneguin els mecanismes que permeten dissenyar processos deliberatius equitatius.

L’objectiu és neutralitzar les relacions de poder presents a la societat gràcies a polítiques públiques que incorporin les visions i necessitats específiques de les dones i que impulsin la transformació social gràcies al seu empoderament.

“L’empoderament de les dones; l’empoderament d’aquesta majoria social diversa, afavoreix la construcció d’un nou subjecte polític i és un aprofundiment democràtic, fa sorgir altres reconeixements de la diversitat i de la necessitat de polítiques amb perspectiva interseccional”, ha plantejat Carme Porta, responsable de comunicació de Surt i experta en polítiques públiques, en la presentació de la guia.

La Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals de la Generalitat de Catalunya considera que incorporar la perspectiva de gènere als processos participatius ha de ser entesa com “un procés de canvi de les relacions de poder i d’influència en les polítiques públiques, i ha de ressaltar les especificitats de les dones i identificar els mecanismes que generen les desigualtats”.

“La participació ciutadana, concebuda per a la transformació social, podria tenir efectes contraris si no s’empodera les dones i les persones de gènere no normatiu. Així, la motivació democràtica per incloure les veus de les dones i escoltar els seus coneixements i necessitats específiques és doble”, es planteja a la guia elaborada amb Surt i que ja està disponible. 

Publicacions recomanades
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.