Protestar no és terrorisme

 A Actualitat

Protestar. Manifestar-se. Mobilitzar-se. Són drets fonamentals. Per això, la Fundació Surt s’ha adherit al manifest Protestar no és terrorisme contra la causa del Tsunami Democràtic.

Com a entitat que treballem l’empoderament de les dones, unes vides lliures de violència i, al capdavall, per una societat més justa, considerem el dret a la protesta com un mecanisme essencial per assolir canvis socials.

La decisió de l’Audiència Nacional d’investigar per terrorisme representants polítics, periodistes i membres de la societat civil, en el context actual, mostra una clara intenció de desgastar el govern estatal i la majoria parlamentària en la tramitació de la llei d’Amnistia, fet que suposa una ingerència del poder judicial sobre el legislatiu i que afebleix la democràcia i la voluntat de la ciutadania que es va expressar amb el seu vot el passat 23 de juliol.

Investigar per terrorisme un moviment pacífic amb l’únic objectiu de criminalitzar la protesta, limitar els drets fonamentals i silenciar la dissidència política és una actuació de caràcter autoritari que restringeix l’espai de la societat civil i posa en perill els principis democràtics i de l’estat de dret.

Per això exigim que es prenguin les mesures necessàries per aturar la utilització de la justícia en una nova persecució política contra les mobilitzacions socials i l’exercici de drets fonamentals, i que es retirin les imputacions de terrorisme.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt