#QueNoTenganyin: organitzacions socials demanen a la població que voti pels drets humans a les eleccions del 23-J

 A Actualitat

Plataformes d’organitzacions socials com ECAS i Lafede.cat, de les quals Surt és membre, a més de la Fundació Ficat i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) demanen a la població que el 23 de juliol voti per evitar l’arribada al govern dels partits que atien l’odi contra la població migrada i que aprofundiran la desprotecció social dels col·lectius en situacions de més vulnerabilitat.

La campanya #QueNoTenganyin té l’objectiu de desmentir rumors i missatges d’odi que promouen alguns partits polítics durant la campanya electoral. Amb lemes com “Això va de Drets Humans” o “De què tenim por?”, desmenteix estereotips sobre els efectes o conseqüències de l’arribada de persones migrades a l’estat espanyol.

La campanya aporta dades i reivindica la necessitat d’augmentar la inversió pública de les administracions per tal de garantir els drets socials i millorar la qualitat de vida de les persones, vinguin, d’on vinguin.

La vulneració de drets de les persones migrades i l’exposició a condicions abusives i d’explotació a què la llei d’estrangeria aboca, és una problemàtica de primer ordre, davant la qual les organitzacions antiracistes i també entitats socials treballen per oferir respostes i buscar canvis.

L’arribada d’un govern amb l’extrema dreta és perdre els mínims bàsics per construir cohesió social i suposaria aprofundir la desigualtat i les violències. “El racisme institucional l’hem de desfer, no legimitar; les passes han de ser endavant, per superar la llei d’estrangeria i garantir drets a les persones migrades, és molt greu que el risc imminent sigui de retrocés en el més bàsic, com és l’accés a serveis de salut i socials essencials”, explica Sira Vilardell, directora general de Surt i vicepresidenta d’ECAS.

A més,  la negació de drets a les persones trans i la restricció d’accés a drets al conjunt de les persones LGTBI i a les dones, són les altres banderes de l’acció política regressiva que aspira a implementar l’extrema dreta, de la mà del Partit Popular.

La presència decisiva per governar que ha tingut Vox a alguns territoris de l’Estat ja ha tingut conseqüències. Per això, Surt crida a anar a votar a les eleccions estatals del 23 de juliol per frenar un govern antidrets, negacionista de la violència masclista i també negacionista de l’emergència climàtica.

“Hem de fer visible en forma de vot que reclamem respostes urgents que cuidin el planeta i les persones, cosa que demana tenir presents les desigualtats que travessen les vides i defensar que els drets dels col·lectius històricament discriminats, en un ordre patriarcal i racista, s’han d’ampliar i garantir”, defensa Vilardell. 

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt