Els reptes del TRUST a debat el 6 de juny al CCCB

 A Actualitat

Dos anys després del seu impuls, el projecte transnacional TRUST del que la Fundació Surt forma part, posa en comú el camí recorregut i els reptes a encarar a la jornada europea “Violències masclistes: eines de suport a les dones durant la Covid-19″ el 6 de juny (9.30-15.30 h) al CCCB (c. de Montalegre, 5 Barcelona).

Una conferència, una taula rodona i un diàleg serviran d’escenari per presentar la recopilació i avaluació de les mesures i serveis implementats per a protegir víctimes de violència masclista durant la pandèmia, i per posar damunt la taula els reptes i propers passos a seguir en aquest projecte en xarxa.

Programa de l’acte:

9:30–13:00 h| Conferència internacional i taula rodona

13:00h–14:00 h| Dinar (opcional; indicacions al formulari)

14:00–15:30 h| Diàleg “Reptes i propers passos: promoció i recomanacions

Per participar a l’acte, es requereix omplir el formulari online (abans del 30 de maig):

TRUST, un repositori europeu d’eines per protegir a les víctimes de violència masclista

Amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de resposta i resiliència dels serveis especialitzats en violència masclista en moments de crisi a Europa, el TRUST ha publicat un repositori de 138 mesures adoptades per diverses organitzacions i serveis públics durant la Covid-19. Iniciativa essencial del projecte, el repositori es constitueix com una plataforma on es recopilen detalladament les mesures implementades als països europeus part del consorci del projecte TRUST (Xipre, Itàlia, Àustria, Bulgària, Portugal, Grècia i Catalunya).

Des d’accions específiques d’atenció a les víctimes de violència de gènere fins a estratègies de suport als professionals, aquest repositori proporciona una visió completa de les accions dutes a terme durant la pandèmia i serveix com a testimoni de les dificultats i mancances prèvies que es van a ver d’abordar en temps de crisis.

Accessible a la pàgina web de les coordinadores del projecte – -, aquest recurs permet a investigadores, professionals i altres interessades explorar i aprendre de les experiències travessades. Mitjançant aquesta iniciativa, no només es busca donar una mirada a un passat crític, sinó també generar estratègies a futur per poder enfrontar desafiaments i febleses del sector social a nivell europeu.

 

TRUST (Towards replicable forms of support and tools in crisis situations)

TRUST és un projecte transnacional (abril 2022 – març 2024) té l’objectiu garantir la capacitat i la resiliència dels serveis especialitzats per a dones (WSS) per adaptar i ampliar de manera més eficaç els seus serveis i intervencions en resposta als reptes que comporta la crisi de la COVID-19 i la postpandèmia. També per desenvolupar mecanismes sòlids per preparar-se per a futures emergències/crisis.

El projecte preveu la creació de capacitats i la formació de professionals i el disseny i implementació de protocols, i el desenvolupament de mètodes de treball i eines per donar suport a l’APS i protegir de manera eficaç les dones víctimes de violència de gènere i els seus fill/es utilitzant un sistema centrat en la víctima i l’enfocament de gènere.

Les activitats del projecte inclouen mapejar i avaluar les mesures adoptades pels serveis especialitzats per a dones per protegir les dones víctimes de violència de parella i els seus fill/es en temps de crisi; el desenvolupament d’eines de suport per millorar la sostenibilitat i la resiliència de l’AEA en temps de crisi; abordar la tensió del personal del proveïdor de serveis mitjançant el desenvolupament de pràctiques i eines que afavoreixin el benestar del personal; i activitats de comunicació i defensa.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt