Revisant privilegis

 A Actualitat

Quines són les fronteres que trobem els diversos grups feministes quan parlem de l’erradicació de les violències masclistes? Com treballem els privilegis i les relacions de poder que ens travessen?

Aquestes i altres preguntes van ser debatudes el passat dissabte a Ca la Dona, a la Jornada “Revisant Privilegis: fronteres visibles i invisibles en les aliances feministes per la lluita contra les violències masclistes”. L’esdeveniment va comptar amb la participació de Basha Changuera (Afroféminas), Xantal Genovart (Associació de Dones Musulmanes a Catalunya), Carme Vidal (Xarxa Anawanti), Carmen Juares (Associación Mujeres Migradas Diversas) y Maritza Buitrago (activista feminista).

Les participants van tenir l’oportunitat d’escoltar i debatre sobre temes com colonialitat, racisme, capitalisme, religió, treball de les internes, i de com aquests sistemes entrellaçats mantenen amb força l’estructura del sistema capitalista patriarcal. Les ponents també van fer preguntes a les participants sobre com es podria avançar cap a la construcció d’una societat diversa i antiracista, aportant propostes reals perquè es posin en pràctica als nostres contextos quotidians.

Creiem que per poder construir una societat diversa i antiracista, és necessari que tinguem en compte diversos factors, des de la mirada decolonial, interseccional i de gènere. Revisar els nostres privilegis des d’aquestes perspectives és el primer pas per assolir-la.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt