Sensibilitzar empreses i millorar l’ocupabilitat: doble acció per afavorir la inserció a través de Next Empresa i Diversitat

 A Actualitat

Surt és una de les entitats d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) que tirarà endavant el programa Next Diversitat i Empresa, una iniciativa per afavorir l’accés a l’ocupació i a millors condicions de vida a persones en situacions de vulnerabilitat socioeconòmica.

El programa, subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU, es desenvolupa en col·laboració amb PIMEC. Per una banda, Next Diversitat i Empresa proveirà orientació i formació adaptada a les necessitats, interessos i motivacions de cada participant per tal de millorar-ne l’ocupabilitat i, per l’altra, s’implementaran plans de diversitat; és a dir, mesures per incorporar o millorar la perspectiva de la diversitat en petites i mitjanes empreses.

Des d’ECAS, plantegen que aquesta iniciativa permet “sumar esforços amb organitzacions empresarials i entitats socials per avançar de manera conjunta en la inclusió de la diversitat a l’àmbit professional, acompanyant tant les persones empresàries com les persones en situació de vulnerabilitat que volen accedir al mercat laboral”.

Durant el desenvolupament del programa, s’espera implementar 620 Plans de Diversitat i uns 1.790 Itineraris Individualitzats d’Orientació.

Més diversitat a les empreses contra l’exclusió laboral

El projecte s’adreça a persones amb discapacitat física, psíquica, sensorial o malaltia mental; persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania; persones que no puguin accedir a la renda garantida de ciutadania, perquè no compleixen els requisits establerts; persones que no puguin accedir a la renda garantida de ciutadania, però que es trobin, segons el parer de serveis socials competents, en situació de risc d’exclusió.

També beneficiarà participants majors de 16 anys i menors de 30 provinents d’institucions de protecció de menors; persones amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme que es trobin en procés de rehabilitació i reinserció social; interns de centres penitenciaris, la situació dels quals els permeti accedir a una ocupació, persones en llibertat condicions i persones exrecluses; i persones aturades de llarga durada més grans de 45 anys.

Surt està a càrrec de quatre punts d’actuació en què es desenvoluparà el programa, en grups de 20 persones. Les persones participants han d’estar donades d’alta al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) com a Demandant d’Ocupació No Ocupada (DONO).

Les participants seguiran una metodologia participativa i formaran part de sessions grupals, alhora que comptaran amb tutories individuals per realitzar un seguiment personalitzat. L’acompanyament els permetrà millorar les competències i habilitats per preparar la recerca de feina i millorar l’ocupabilitat. A través del programa, tindran contacte amb el mercat laboral i amb empreses de la seva zona, a través dels Plans de Diversitat.

En paral·lel, l’entitat treballararà per fer Plans de Diversitat amb empreses i per tal que implementin les mesures i recomanacions per incloure persones en situació de vulnerabilitat.

Dos dels punts d’atenció s’adrecen exclusivament a dones i s’ubiquen a la seu de Surt (c/Guàrdia, 14, baixos, Barcelona). Per contactar-hi:  patricia.biosca@surt.org alicia.morena@surt.org  615846556

Tant dones com homes són atesos en els altres dos punts gestionats per l’entitat: a Montcada, ubicat a l’Espai Kursaal (Carrer Masia, 39, 08110 Montcada i Reixac) Per contactar-hi: elisabet.bergada@surt.org 653324095. I a Terrassa, ubicat al Casal Cívic La Maurina (C/Núria, 175, Terrassa). Per contactar-hi: andrea.molina@surt.org 615846546.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt