“Sí, podem”: Una dotzena de dones es formen per ser professionals de les reparacions tècniques de la llar

 A Actualitat

L’itinerari de reparadores impulsat per Surt i desenvolupat en els darrers mesos ha permés a una dotzena de participants començar a obrir-se camí en un sector professional tradicionalment masculinitzat com és el de les reparacions de la llar.

L’itinerari, en què han participat dones de realitats socioculturals diverses, ha incorporat formació professionalitzadora en reparacions bàsiques de la llar, com a eix central de la proposta, així com sessions d’empoderament personal i orientació laboral, en les que també s’han explorat possibilitats d’autoocupació vinculades a l’economia social i el cooperativisme.

Les participants destaquen els aprenentatges adquirits en l’àmbit de les reparacions, sobretot quant a tècniques i eines, i el repte que els ha suposat inicialment.

“En finalitzar, ho valoren com una aportació a la seva superació personal i han reiterat la idea de ‘sí, podem’ per resumir un sentiment compartit arran de l’experiència”, n’explica Ruth García, coordinadora del projecte.

“En termes generals, perceben que l’experiència els ha aportat autoconeixement, autoestima i autoconfiança”, afegeix García.

“He adquirit informació molt valuosa, que em servirà per aprendre a enfocar-me en el que jo vull”, comenta una de les participants.

De l’itinerari a Surt, en valoren també, i especialment, el vincle creat entre les participants, que els ha permès generar xarxa entre elles.

“El grup m’ha donat molt, m’he pogut deixar anar, i m’ha servit com una reperació personal i social”, comparteix una altra de les participants.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt