El Servei d’Intervenció Especialitzada de Terrassa obre les portes per acompanyar dones i els seus fills i filles en la recuperació de situacions de violència masclista

 A Actualitat

Un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) davant de situacions de violència masclista entra en funcionament a Terrassa. El recurs, part de la xarxa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i gestionat per Surt, oferirà acompanyament integral en la recuperació a les dones i als seus fills i filles. 

El SIE té l’objectiu d’acompanyar les víctimes oferint una mirada pluridisciplinar i no revictimitzadora i compta amb un equip de nou professionals, integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret. Ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també a les seves filles i fills a càrrec.

Imatge

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha duplicat en un any el nombre de Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) passant de 8 a principis de 2019 a 16 a finals de 2020. Actualment a Catalunya hi ha 16 SIE, els tres que s’inauguren aquest més de novembre: Terrassa, Sant Boi de Llobregat i Figueres, el mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament 5 SIE nous (Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell), que es van afegir als 8 existents l’any 2019 (Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu).

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que en situació de violència masclista, i també als seus fills i filles. L’accés a aquest servei es fa per iniciativa de les pròpies dones o a través de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d’atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Durant l’any 2019, els SIE d’arreu de Catalunya van atendre 4.933 dones. Des de l’1 de gener de 2020 a 15 de novembre, els SIE ja han atès 6141 dones i 1412 fills i filles.

Publicacions recomanades

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt