Una mirada als sectors emergents i suport a la inserció laboral de les dones: Surt, al saló de l’ocupació

 A Actualitat

Surt ha participat en una nova edició del Saló de l’Ocupació, organitzat per Barcelona Activa, en què ha compartit la seva anàlisi sobre les oportunitats que els sectors empresarials emergents suposen per l’ocupabilitat de les dones.

“Volem proporcionar oportunitats de treball per les dones amb condicions de treball dignes, que posin les persones al centre i que ens permeti incidir en la lluita contra  la feminització de la pobresa, i hi ha sectors empresarials emergents com ara l’economia blava, l’economia digital i l’economia verda i circular que són sectors estratègics per aquesta finalitat”, explica Marta Galimany, coordinadora de programes d’ocupació de Surt.

“Es tracta de sectors que ofereixen flexibilitat, condicions de treball molt millors que les ocupacions tradicionalment ocupades per dones i veiem que fins ara són sectors molt masculinitzats però que van fent petites passes per canviar aquesta dinàmica i obrir espai a les dones, en el cas de l’economia digital, a més, promovent l’erradicació de la bretxa digital de gènere”, afegeix Galimany.

Per Surt també és valuós que es tracti de sectors amb una visió “molt més humana”, que atenen la sostenibilitat i la igualtat i que responen així als ODS de l’Agenda 2030. “Ens hem  proposat generar aliances  amb aquests sectors des del punt de vista de la formació a mida i de l’adaptació de perfils laborals als possibles llocs de treball”, detalla Galimany.

A més, durant el Saló de l’Ocupació, com en els darrers anys, Surt ha informat a les persones que s’hi han acostat sobre el programes d’inserció i formació de l’entitat. Les professionals presents al Saló també han fet assessorament i orientació a persones que s’han acostat a l’estand.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt