Surt acompanya un grup d’emprenedores a incorporar eines per digitalitzar els seus projectes

 A Actualitat

D’una empresa de neteja, a una associació de compra-venda de roba de segona mà, passant per una empresa de lloguer de làmpades per a rodatges cinematogràfics, una acadèmia de dansa, un taller de tatuatges, un projecte d’arquitectura sostenible o un per impartir classes d’idiomes. Els projectes són ben diversos i el punt de desenvolupament en què es troben, també, però les dones que hi ha rere aquestes iniciatives empresarials s’han trobat de costat amb un repte compartit: digitalitzar-les.

El Servei a Emprenedores Digitals amb Impacte Social (SEDIS)  ha facilitat a una quinzena d’emprenedores un itinerari per avançar-hi des d’inici d’any i aquest setembre comença la darrera fase. “Es tracta de conèixer més eines per introduir-les al seu negoci i ubicar-se millor en l’entorn que tenim”, resumeix Carolina Fort, responsable de la línia d’emprenedoria de Surt.

SEDIS ofereix un acompanyament flexible, ja que cada emprenedora ha fet la part de l’itinerari que li ha interessat i ha pogut acostar-se a les eines que ha decidit. Prèviament, han comptat amb un diagnòstic per tal d’identificar necessitats i barreres que poden impactar en la sostenibilitat i l’adaptació dels seus projectes d’emprenedoria en el context actual de la crisi potenciada per la COVID-19. També l’acompanyament des de Surt els ha apropat alternatives i solucions des de la perspectiva de l’Economia Social i Solidària, arran d’un treball col·laboratiu i en xarxa comunitària amb altres agents de la ciutat.

Aquest projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a més, s’ha dirigit a apropar els projectes d’emprenedoria de les dones a les persones proveïdores o makers digitals, que fan servir la fabricació digital i la cooperació en el disseny de nous productes i serveis més eficients. “Hem buscat afavorir l’intercanvi d’experiències amb aquests entorns de creadores, per tal de promoure sinèrgies entre els projectes d’emprenedoria de les dones i aquests ecosistemes de fabricació digital”, afegeix Fort.

Sobre el valor de l’itinerari SEDIS, la responsable de la línia d’emprenedoria de Surt remarca que, sense incorporar noves eines, no es pot “ampliar la mirada sobre les opcions que tens; sobre el que pots arribar a fer per consolidar el teu negoci”.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt