Surt amplia el radi d’acció comunitària intercultural del programa CoNexes gràcies al conveni amb l’Obra Social ‘La Caixa’

 A Actualitat

Surt ha signat un conveni de col·laboració amb l’Obra Social ‘La Caixa’ que possibilita l’arribada del projecte CoNexes al barri de El Terreno, a Palma de Mallorca. L’acord s’emmarca en la convocatòria “Interculturalitat i Acció Social 2019”, dins del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials.

“Estem contentes de poder iniciar el projecte CoNexes en un nou barri, perquè és una iniciativa que ajuda a articular un model compartit i corresponsable de detecció i atenció a necessitats del veïnatge”, valora Ruth Garcia, cap de l’àrea d’empoderament comunitari de Surt. “Com ja hem vist en altres barris, promou dinàmiques de relació, solidaritat i proximitat i fomenta la participació, la convivència i la cohesió social entre les persones culturalment diverses”, afegeix.

L’objectiu de CoNexes, iniciat l’any passat al barri de Pere Garau, de Palma de Mallorca, i al municipi català de Sant Fruitós de Bages, és desplegar un procés comunitari que compti amb la participació activa i des de l’inici de la ciutadania, per tal que pugui detectar les necessitats a què donar resposta. “És un procés d’empoderament en el sentit de ser capaces de convertir les necessitats en iniciatives comunitàries, en projectes concrets, des d’una reflexió crítica, i compartida amb l’ajuntament, del barri on viuen”, plantegen des de Surt.

 

Publicacions recomanades
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.