Surt anima a cedir el vot a persones migrades que no poden votar en cas de no voler fer-ho el 23 de juliol

 A Actualitat

Surt dona suport a la campanya #tecedomivoto,  una iniciativa que proposa a les persones que no volen votar que cedeixin el seu vot a persones que tenen aquest dret negat pel fet de ser migrades

Gràcies a aquesta iniciativa que posa en contacte persones properes territorialment, centenars de persones migrades, moltes veïnes dels municipis de l’Estat des de fa anys, han pogut exercir el dret a votar el govern del territori on viuen.

A més de ser una acció davant la discriminació política de les persones migrades, de cara a les eleccions del 23 de juliol, l’objectiu és mobilitzar el vot contra la regressió de drets i la desprotecció de les persones en situacions de vulnerabilitat. 

La campanya impulsada per Poder Migrante i Movimiento Fuerza Migrante pel 23-J es pot seguir a les xarxes socials amb les etiquetes #VotoMigra23J #VotoMigraCuenta. 

La vulneració de drets de les persones migrades i l’exposició a condicions fins i tot d’explotació a què la llei d’estrangeria les aboca és una problemàtica amb demana respostes polítiques que canviïn d’arrel l’abordatge de la migració i es basin en la protecció dels drets de les persones. Amb una eventual arribada de l’extrema dreta al Govern de l’Estat, el risc és perdre els mínims més bàsics i aprofundir la desigualtat i les violències racistes.

“El racisme institucional l’hem de desfer, no legimitar; les passes a fer han de ser endavant per garantir drets a les persones migrades, és molt greu que el risc imminent sigui de retrocés en el més bàsic, com és la salut i l’accés a serveis socials”, denuncia Vilardell.  

Surt crida a votar el 23-J o a cedir el vot per frenar l’avenç de polítiques vulneradores de drets bàsics de les dones, persones LGTBI i persones migrades.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt