Surt coimpulsa un projecte contra les violències de gènere digitals

 A Actualitat

Les violències masclistes i LGTBIfòbiques també es reprodueixen i s’amplifiquen a través de les xarxes. És la constatació que dona lloc a FemBloc, un projecte europeu, coordinat per Calala, en què Surt participa al costat de la Universitat de Barcelona i Dones Tech.

Dins del Fòrum contra les Violències Masclistes, les organitzacions i expertes participants al projecte presentaran aquesta iniciativa, dirigida a desenvolupar un model d’abordatge de les violències masclistes digitals. També hi haurà un espai participatiu per debatre els principals reptes sobre la implementació d’una línia de suport a aquestes violències a Catalunya. Serà el dia 5 de novembre a les 16h, a l’Espai Francesca Bonnemaison.

FemBloc preveu desenvolupar una línia de suport per atendre dones i persones LGTBIQ+ que viuen violències digitals per raó de gènere, oferir formació i eines per a professionals que treballen en l’àmbit, crear materials de sensibilització i investigar sobre aquesta forma de violència.

Segons una investigació de l’Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europa, un 11% de les dones han patit violència a internet. Són gairebé 9 milions de dones a Europa. Les dades recollides per un informe de l’European Women’s Lobby de l’any 2017 també indiquen que 1 de cada 10 delinqüents sexuals utilitza llocs web de cites per trobar les seves víctimes i que el 37% de les dones feministes pateixen amenaces sexuals online.

La violència afecta molt les més joves. El mateix informe assenyala que 1 de cada 4 noies a Europa ha experimentat ciberassetjament i que el 87% de les imatges confiscades d’abusos sexuals a menors eren de noies. Tal com afirma un informe del Parlament Europeu del 2018, les violències masclistes digitals augmenten i tenen terribles impactes sobre les dones i les nenes de manera duradora. No obstant això, encara es tracta parcialment a les normatives i polítiques actuals de la Unió Europea.

“Esperem augmentar la consciència i el coneixement sobre la violència de gènere online i els seus impactes entre les dones, les nenes i les persones LGTBIQ+”, afirmen les impulsores de FemBloc, que treballaran amb perspectiva interseccional, compartiran coneixement pràctic mitjançant el disseny i la implementació d’un cas pilot i aplicaran enfocament participatiu per desenvolupar conjuntament amb organitzacions de dones, víctimes i altres expertes les eines, protocols i altres resultats del projecte.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt