Surt comença els actes de commemoració dels 30 anys amb una trobada a Ca la dona

 A Actualitat

Surt ha celebrat el primer dels actes commemoratius dels 30 anys de vida amb una trobada que ha reunit vora un centenar de dones a Ca la dona. Un espai carregat de sentit, ja que les impulsores de Surt , a inicis dels 90, eren activistes d’aquesta llar feminista.

Sota el lema 30 anys de vincle feminista, Surt ha reivindicat els seus orígens i ha refermat el compromís de l’entitat amb el teixit feminista. Les activitats programades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant l’acte, han tingut lloc dos diàlegs. Un, mirant al trajecte fet, els aprenentatges i les aliances trenades. Hi han participat Fina Rubio, presidenta de l’entitat, Montserrat Cervera, part de Ca la dona, Dones per Dones i expatrona de Surt, i Remei Sipi, membre d’E’Waiso Ipola, Ca la dona i actualment patrona de Surt, i l’ha conduït la periodista Eva Peruga.

“No volíem que fossin un número més amb unes polítiques que no tenien perspectiva de gènere i potser aquesta va ser una de les primeres aportacions de Surt”, ha destacat Rubio, sobre els inicis del projecte.

Les impulsores del que va prendre forma d’associació per la inserció laboral de les dones, el 1993, buscaven “fer xarxa amb les dones i amb el moviment feminista, i pensar en la feina a fer en aquell context per millorar les condicions laborals de les dones, des d’una mirada feminista”.

L’altre diàleg ha mirat als reptes presents en el camí de les organitzacions socials pels drets de les dones i contra les violències masclistes.

Conduït per Raquel Marques, de la cooperativa Drac Màgic, la conversa amb Beatriu Masià, terapeuta experta en violències masclistes, cofundadora de la cooperativa TAMAIA, Sílvia Aldavert, coordinadora de l’Associació Drets Sexuals i Reproductius, i Sira Vilardell, director general de Surt, ha apuntat les dificultats que suposa la participació institucional, el sosteniment financer de les entitats, la formació de les i els professionals, així com la necessitat d’acompanyament professional i d’una inserció en condicions dignes.

“En aquests 30 anys hem treballat des del compromís de transformació social i hem hagut de fer el salt a la professionalització per tal d’atendre amb la màxima solvència i qualitat”, ha remarcat Vilardell.

La directora de Surt ha detallat que ha calgut “professionalitzar-se en camps que no serien ben bé el que treballem: guanyar eficàcia, gestió de persones, sosteniment financer i gestionar-ho tot plegat amb coherència amb el nostre objectiu i posant al centre les dones”.

Vilardell ha reconegut que “aquest equilibri segueix sent un gran repte”: “treballar des de l’autonomia, sostenir-nos econòmicament sense perdre els valors feministes que ens van fer néixer”.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
MAIS