Surt compta amb una beca Devreporter per investigar sobre les condicions laborals de les jornaleres de la maduixa en aliança amb un equip de periodistes

 A Actualitat

‘Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic’ és un dels projectes seleccionats per rebre la beca Devreporter, concedida per La Fede i finançada pel projecte europeu  Frame, Voice, Report!

Un equip de periodistes encapçalat per Maria Altamira, Quique Badia i David Meseguer duran a terme la investigació per documentar i denunciar les violències que pateixen les temporeres marroquines. Una vulneració de drets indestriable de la seva condició de dones migrades i que enriqueix les empreses del sector a l’Estat. “Volem interpel·lar la població europea sobre els seus hàbits de consum i afavorir la reflexió sobre l’impacte que té en les condicions de vida i les desigualtats”, exposa l’equip periodístic.

“La investigació serà una eina per afavorir l’articulació de xarxes de suport mutu, la revindicació de drets i durà de la mà accions d’incidència sociopolítica”, planteja Sira Vilardell, directora general de Surt.

Dels 29 projectes, s’han concedit 13 beques a entitats que treballen per la justícia global en aliança amb equips de periodistes, per treballar temàtiques vinculades a les desigualtats de gènere; transnacionals, conflictes ambientals i vulneració de drets humans i migracions.

Els diferents equips tenen fins el mes de març de 2020 per elaborar i fer públics els seus treballs. Una quarantena de mitjans emetran o publicaran els reportatges.

 

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt