Surt compta amb una beca Devreporter per investigar sobre les condicions laborals de les jornaleres de la maduixa en aliança amb un equip de periodistes

 In Actualitat

‘Les jornaleres de la maduixa: explotació laboral i discriminació de gènere a les dues ribes de l’Atlàntic’ és un dels projectes seleccionats per rebre la beca Devreporter, concedida per La Fede i finançada pel projecte europeu  Frame, Voice, Report!

Un equip de periodistes encapçalat per Maria Altamira, Quique Badia i David Meseguer duran a terme la investigació per documentar i denunciar les violències que pateixen les temporeres marroquines. Una vulneració de drets indestriable de la seva condició de dones migrades i que enriqueix les empreses del sector a l’Estat. “Volem interpel·lar la població europea sobre els seus hàbits de consum i afavorir la reflexió sobre l’impacte que té en les condicions de vida i les desigualtats”, exposa l’equip periodístic.

“La investigació serà una eina per afavorir l’articulació de xarxes de suport mutu, la revindicació de drets i durà de la mà accions d’incidència sociopolítica”, planteja Sira Vilardell, directora general de Surt.

Dels 29 projectes, s’han concedit 13 beques a entitats que treballen per la justícia global en aliança amb equips de periodistes, per treballar temàtiques vinculades a les desigualtats de gènere; transnacionals, conflictes ambientals i vulneració de drets humans i migracions.

Els diferents equips tenen fins el mes de març de 2020 per elaborar i fer públics els seus treballs. Una quarantena de mitjans emetran o publicaran els reportatges.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.