Surt coorganitza una jornada sobre pràctiques feministes per revisar privilegis

 A Actualitat

Surt i Suds organitzen una jornada per compartir aprenentatges del projecte Revisant Privilegis, un procés orientat a promoure el debat entorn a les relacions de poder derivades del racisme, el colonialisme, el classisme i la xenofòbia, entre feministes blanques i feministes migrades i no blanques a Catalunya.

Durant el diàleg, algunes de les dones participants al projecte compartiran què implica la revisió de privilegis i també es presentarà la publicació creada amb les participants.

A la jornada, que tindrà lloc el 2 de juny a la Bonne, hi participaran Cony Carranza, part de Mujeres del Mundo, Paqui Perona, part de Veus Gitanes, Xantal Genovart, part de l’Associació de Dones Musulmanes de Catalunya, i Gina Cortés, part de Medusa.  A més, hi participaran la facilitadora del grup de dones de Revisant Privilegis, Carme Vidal, i les coordinadores, Nagore Gartzia, tècnica de recerca de Surt, i Lídia Serra, tècnica de Suds.  Per assistir-hi, cal inscripció.

Revisant Privilegis, finançat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, ha estat un projecte motivat per la necessitat d’obrir espais de diàleg i de treball per iniciar “un procés per promoure la reflexió entorn a l’opressió en què es tradueix la blanquitud sobre la no blanquitud; que és indestriable del colonialisme, i que també ens porta a parlar de classe social i d’altres conceptes que considerem importants apropar a la ciutadania, a aquella activa en el feminisme però no exclusivament”, remarquen les coordinadores.

“Assumim aquest repte des dels sabers i les pràctiques feministes i la interseccionalitat situada, a partir de la identificació i l’abordatge dels múltiples sistemes d’opressió i les relacions de poder existents en el si dels moviments feministes i -sobretot- en els serveis i programes públics i d’entitats del tercer sector orientats a l’atenció de les dones”, detallen sobre la metodologia i el fons de ‘Revisant privilegis’.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt