Surt dona suport a la campanya ‘8.000 motius’ en solidaritat amb les dones encausades arran de la vaga feminista

 In Actualitat

Surt se solidaritza amb les dones encausades arran d’una acció de protesta en el marc de la jornada de vaga feminista del 8 de març de l’any 2018. Se’ls demana tres anys de presó i 26.000 euros per participar en el piquet desenvolupat per una trentena de dones amb el qual es va aturar la circulació ferroviària a l’alçada de l’estació de Sant Cugat.

Les set dones estan acusades de desordres públics greus en aquest procediment iniciat per la denúncia dels Mossos d’Esquadra i al qual s’hi va afegir l’acusació particular de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La campanya de suport ‘8.000 motius’ promou la venda de mascaretes i samarretes solidàries per costejar l’elevada multa. Les podeu contactar a 8milmotius@gmail.com i seguir-les a través del compte de Twitter @8MilMotius.

Amb el hastag #MeTooAlsFGC la campanya crida a fer visibles les agressions masclistes als FGC. “Davant d’això no fan res, però en canvi sí que gasten esforços en denunciar-nos”, denuncien des de 8.000 motius. També criden a denunciar la desproporció del procés judicial amb els hastags #FGCmasclistes, #8MJoTambéTallo i #JoPerEllesEllesPerMi. 

Surt és una dels centenars d’organitzacions feministes que va secundar la jornada de protesta del 8M per denunciar les violències masclistes i considera legítima l’acció reivindicativa dins de la convocatòria de vaga, així com desproporcionada la pena sol·licitada per les manifestants.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.