Surt dona suport a la mobilització per exigir que es garanteixin els drets a les dones i nenes afganeses

 A Actualitat

Surt dona suport a la concentració per exigir que es garanteixin els drets de les dones i nenes a l’Afganistan, convocada per Ca La Dona. Serà aquest dimecres, dia 18, a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

“Per una vida digna i en llibertat, solidaritat amb les dones i nenes de l’Afganistan” és el lema d’una mobilització que es proposa fer visible dues demandes principals:  exigir als governs tots els mecanismes polítics per posar fi a les violències a l’Afganistan, així com exigir a la comunitat internacional, la comunitat europea, al govern espanyol i al govern català l’immediat reconeixement d’asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan i l’acollida de totes les persones refugiades, especialment a les dones i les nenes afganeses.

El manifest, al qual s’han adherit desenes d’organitzacions feministes, socials i per la justícia global, entre les quals Surt, demana que els recursos econòmics siguin “per tenir cura de la vida de les persones i no per alimentar els recursos armamentístics, ni dels talibans ni de cap bàndol”. Així mateix, posa sobre la taula que els milions de milers de dòlars que els Estats Units i els seus aliats han invertit durant els darrers 20 anys de presència militar a l’Afganistan, “han anat a parar a les mans dels que els interessa mantenir viu el conflicte armat”. “Uns recursos que mai han tingut com a objectiu primordial l’educació de les nenes, dels nens i de les dones, els hospitals o les escoles, ni millorar la vida de la població civil. Uns recursos que haurien d’haver estat destinats a enfortir i consolidar un veritable govern democràtic a l’Afganistan”, recull el manifest.

Les organitzacions signants també denuncien que el contínuum de les violències que pateixen les dones, “en forma de segrestos, violacions, lapidacions o matrimonis forçats” és per impedir-los “allò que fa més por als talibans i als senyors de la guerra: la seva llibertat”. Per això, la prohibició que les nenes puguin anar a l’escola, que les dones tinguin accés a l’educació i que puguin accedir a l’espai públic.

Recollint paraules de l’activista i premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai, “els diners gastats en tancs, armes i soldats s’han de gastar en llibres, llapis, escoles i professorat. L’educació és poder per a les dones i per això els talibans tenen por de l’educació. No volen que les nenes vagin a l’escola perquè saben que aquestes nenes esdevindran dones poderoses, dones lliures”.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt