Surt dona suport a la vaga feminista del 8 de març

 A Actualitat

Surt dona suport a la convocatòria de vaga convocada pel moviment feminista el 8 de març, per denunciar les desigualtats i violències masclistes.

“Davant el context de crisi social i econòmica que estem vivint -on les dones i les dissidències som el punt de mira de la privatització, les retallades, les violències cis-hetero-patriarcals i racistes -; davant l’augment dels feminicidis i el terrorisme sexual, davant l’agudització de la precarietat laboral, l’augment del cost de la vida, l’augment de la pobresa; davant el qüestionament del dret al propi cos i als drets sexuals i reproductius, davant el fet que el treball domèstic, reproductiu i de cures segueixi recaient sobre les nostres esquenes; davant d’aquest sistema que ens vol callades, amb por, domesticades i anul·lades davant la vulneració de drets: les feministes diem prou!”, es planteja per convocar la jornada de mobilització i de vaga de treballs i consum.

“Reclamem vides dignes de ser viscudes, en què cuidar i ser cuidades estigui garantit i reconegut, també en termes materials, que no suposi una sobrecàrrega pels cossos i la salut mental; vides en què les dones puguem viure lliures de precarietat i d’opressions, en què tinguem les condicions per decidir, cosa que demana superar l’empobriment feminitzat i comptar amb mesures, públiques i comunitàries, per desfer els límits que ens imposa un sistema patriarcal i racista”, exposa la directora general de Surt, Sira Viardell, sobre els motius per sumar-se a la vaga feminista.

“Cada dia treballem per l’empoderament de les dones, per decidir sobre les nostres relacions i les nostres pròpies trajectòries, i el 8M és una jornada en què ens trobem als carrers, a l’espai públic que dia i nit volem per totes, per reclamar el camí per fer, alhora que per fer-nos ben conscients que som moltes fent-lo, a pesar dels que ens ho volen impedir, mantenint desigualtats i violències contra nosaltres“, afegeix Vilardell.

Surt anima a participar en els actes reivindicatius, que culminaran amb la manifestació convocada a Barcelona, a la plaça Universitat, a les 18.30h.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt