Surt dona suport a les mobilitzacions del 8M contra “les precarietats, les fronteres i les violències”

 A Actualitat

Surt dona suport a la vaga feminista i a les mobilitzacions impulsades pel moviment durant la jornada reivindicativa del 8M, “contra les precarietats, les fronteres i les violències”. 

“Com els darrers anys en què s’ha convocat vaga, l’entitat s’hi adhereix, tot i que la vaga es farà de forma personal per tal que sigui comptabilitzada dins de la protesta”, explica Sira Vilardell, directora general de Surt.

En els darrers dies, l’entitat ha llançat a les xarxes socials, sota el lema ‘Juntes i empoderades’, motius per mobilitzar-se el 8M. “La feminització de la pobresa, les barreres d’accés a drets bàsics que encara s’han ampliat més arran de la crisi sociosanitària de la Covid-19, la vulnerabilització extrema de moltes dones que implica la llei d’estrangeria, la sobrecàrrega del treball de cures, la manca de responsabilització pública en aquests treballs bàsics per a la vida, altament feminitzats i profundament precaritzats… els motius per cridar a un 8M en què fem visible el malestar pels pesos de les violències i discriminacions que patim quotidianament les dones són múltiples i reiteratius: any rere any els tornem a dur als carrers, mentre la resta de l’any continuem treballant per superar aquestes violències i discriminacions des d’altres espais d’intervenció i incidència”, explica Vilardell.

La directora de Surt afegeix que el 8M és una data en què “cal mobilització; expressar els reptes que tenim als carrers”, tot i que, més enllà de la jornada i el simbolisme que implica, “8M també suposa una lògica per actuar”: “Acompanyar les dones amb drets vulnerats i incidir socialment i políticament pels drets de totes és el que ens mou cada dia”.

Últimes publicacions

Fes un comentari

Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt