Surt dona suport al manifest de persones psiquiatritzades per una renda bàsica universal

 In Actualitat

Surt s’ha adherit al manifest en què el Col·lectiu Actiu de Persones amb l’Experiència de Trastorn Mental (ActivaMent) reclama una renda bàsica universal com a “mesura preventiva en salut mental”.

Des d’ActivaMent, afirmen que la renda bàsica incondicional “ampliaria el ventall d’oportunitats vitals per les persones psiquiatritzades perquè cobriria necessitats bàsiques sense pressió social ni estigma”. Plantegen que suposaria un “recurs fonamental per promoure els processos de recuperació i empoderament del col·lectiu” perquè, a més de garantir unes condicions mínimes per sostenir la vida, afavoriria la vida autònoma respecte a la família i a la institució.

Remarquen també com una renda bàsica universal permetria “sortir dels circuits de la discapacitat” ja que, a diferència de les prestacions no contributives i altres assignacions econòmiques condicionades, no requeriria que les persones hagin “d’assumir una condició social inferior per poder sol·licitar-la, cosa que afegeix una nova font d’estigma i autoestigma”.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.