Surt dona suport al manifest en defensa del pla pilot de renda bàsica universal a Catalunya

 A Actualitat

Surt és una de la quarantena d’organitzacions socials signants del manifest en suport del pla pilot de renda bàsica universal de la Generalitat, impulsat per la Xarxa Renda Bàsica.

En el manifest, les associacions es mostren favorables a comptar amb mecanismes legals que facin possible la posada en marxa del pla pilot, una oportunitat “davant de la realitat social que ens envolta, marcada per la permanència, si no pel creixement, any rere any, d’amplíssimes capes de la població en situació de pobresa i precarietat, repetir les velles receptes no és la manera racional de fer front a aquesta xacra social.”

Daniel Raventós de la Xarxa Renda Bàsica ha recordat durant la trobada amb representants d’organitzacions signants que, durant el debat dels pressupostos, “el PSC va ser especialment bel·ligerant i va aconseguir el suport parlamentari de Junts, Vox, Ciutadans i el Partit Popular que va suposar l’aturada en sec del projecte en buidar-lo de recursos econòmics”.

Segons una enquesta pública, el 76% de la població era favorable al desplegament del pla pilot, i que fins i tot un 80% era directament partidària d’una renda bàsica.

“Donem suport al pla pilot per què cal avançar amb noves fórmules de lluita contra la pobresa i el pla és una eina i una oportunitat clara que, a més d’explorar noves vies possibles ens pot donar per la comunitat acadèmica, les organitzacions socials, els partits polítics, l’administració pública i el conjunt de la ciutadania” ha destacat Sira Vilardell, directora general de Surt, present a la trobada en representació de la Taula del Tercer Sector . “Es pot estar a favor o en contra de la renda bàsica però un pla pilot aporta molta informació valuosa”, ha defensat.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt