Surt elabora una guia per prevenir i respondre a l’assetjament masclista a l’entorn laboral

 A Actualitat

Surt publica una guia amb eines per prevenir, detectar i abordar l’assetjament masclista als entorns laborals, tot posant al centre l’acompanyament, la recuperació i la reparació de les víctimes. La guia, fruit del projecte europeu Teamwork i feta en col·laboració amb l’advocada Joana Badia, atén les diverses formes d’assetjament en l’àmbit laboral que resulten de l’estructura patriarcal: l’assetjament per raó de sexe, l’assetjament sexual, la discriminació per raó d’embaràs o maternitat i l’assetjament per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

L’assetjament masclista a l’entorn laboral constitueix una greu vulneració dels drets fonamentals i atempta contra el dret a la llibertat,
la igualtat, la intimitat, la dignitat, la no-discriminació per raó de sexe, la seguretat, la salut i la integritat física i moral, i la normativa actual estableix el deure de les empreses i organitzacions de desenvolupar eines específiques de prevenció i resolució de casos d’assetjament.

“En ocasions no resulta fàcil aplicar les eines desenvolupades d’una forma eficaç i justa, posant al centre els drets i necessitats de les víctimes d’assetjament i aquesta guia sorgeix de la necessitat de facilitar eines pràctiques a professionals d’empreses i organitzacions que volen dedicar esforços a millorar internament les formes de prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament”, explica Alba Elvira, coordinadora de projectes de recerca de Surt.

La guia “Claus per a un abordatge feminista de l’assetjament masclista a l’àmbit laboral” inclou un marc conceptual sobre les
violències masclistes en l’àmbit laboral i sobre els diferents àmbits en què cal posar esforços com a organització: la prevenció, la detecció, la resolució, la reparació i el seguiment i l’avaluació. També incorpora un apartat on es resumeixen alguns aspectes fonamentals a tenir en compte en la implementació dels protocols contra l’assetjament masclista en l’àmbit laboral.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt