Surt engega una formació en l’economia verda i digital per a dones d’entorns rurals

 A Actualitat

Surt inicia el Programa de suport a dones en els àmbits rural i urbà, Dones RiU. Una iniciativa amb què, en col·laboració amb Fundació Intermèdia, s’acompanyarà dones a millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció laboral de les dones participants, especialment en dos nous sectors emergents: les economies verda i digital.

Sira Vilardell, directora general de Surt, destaca “la necessitat d’acostar formacions que obrin oportunitats a les dones en sectors que estan prenent força i que obren oportunitats laborals per elles i socials en la construcció d’un futur més sostenible”

Les persones participants rebran una orientació personalitzada, prospecció laboral per afavorir la inserció, un taller de millora de competències digitals i un itinerari a escollir entre els tres àmbits següents:

Economia verda, on es proposen formacions i tallers per treballar en sectors com l’agricultura i ramaderia ecològica, comerç de proximitat i productes ecològics, gestió de residus, energies renovables, gestió forestal, educació ambiental, entre moltes altres possibilitats professionals. La idea és promoure la producció local, millorar la qualitat de vida i revitalitzar les zones rurals en termes d’economia verda.

Economia digital ofereix una altra proposta professionalitzadora que implica l’ús creatiu, crític i segur de les tecnologies de la informació i la comunicació, en les àrees com el comerç digital, creació de continguts digitals, xarxes socials i màrqueting, entre altres, per generar espais laborals de proximitat i que contribueixin a la dinamització del territori.

Itinerari general que ofereix formació en competències transversals dirigides a ocupacions socials també en l’àmbit local, i recuperar competències en els itineraris vitals de les dones participants, que n’afavoreixin l’empoderament personal i professional així com l’aportació d’aquesta riquesa al territori.

El programa ofereix un incentiu econòmic de participació a les persones que el completin, i s’adreça a dones desocupades de les comarques del Gironès i de l’Alt Empordà, inscrites com a demandants d’ocupació. Aquesta iniciativa, dins del Mecanisme de Recuperació i Resiliència que promou el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC –Dones àmbit rural i urbà), posa especial atenció a les dones de municipis de menys de 5.000 habitants.

“Des del programa Dones RiU proposem generar sinergies amb els recursos territorials existents, tant en accions formatives com d’ocupabilitat, per aprofundir i enfocar els itineraris d’economia verda i digital a la realitat del territori ”, detalla Elisenda Lupresti, coordinadora del programa, que també destaca el suport que rebran amb la prospecció laboral en empreses, per tal d’afavorir el seu grau d’inserció laboral.

 

Aquestes actuacions estan subvencionades pel SOC i es financen amb càrrec als fons procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència –Finançat per la Unió Europea- NextGenerationEU.
Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt