Surt forma, de la mà de la Universitat de Girona, professionals de la salut i estudiants de l’àmbit per millorar l’atenció a persones LGTBI

 A Actualitat

El projecte europeu ‘Open Doors’, liderat a Catalunya per la Universitat de Girona i Surt, ha format personal sanitari i estudiants de medicina i infermeria amb l’objectiu de reduir la discriminació cap a les persones LGTBI en l’àmbit de la salut i promoure l’atenció sanitària inclusiva.

La formació s’ha plantejat a partir de les necessitats detectades en la fase de recerca inicial d’aquest projecte, en què es van fer entrevistes a persones clau, així com una enquesta adreçada a personal de l’àmbit sanitari.

Segons planteja la recerca realitzada a Catalunya, la formació encara és una eina pendent de desenvolupar en la lluita contra la discriminació LGTBIfòbica en l’àmbit de la salut. “Els currículums troncals no incloeuen coneixements en diversitat de gènere i sexual com a part dels plans d’estudi per a cap formació reglada i, tot i que la condició intersex s’estudia com a formació especialitzada en determinats programes de salut, no sempre es coneix com a intersexualitat, sinó com a “hermafroditisme”, i s’estudia sempre com una condició problemàtica que s’ha de tractar”, explica Nagore Gartzia, investigadora de Surt a càrrec de la recerca del projecte Open doors.

“Incorporar mirades no patologitzants i veus crítiques de l’activisme, així com experiències de les persones LGTBI mateix, com a part de la formació, és el que va apuntar-se com a element clau i el que es va destacar en aquesta iniciativa”, afegeix Gartzia.

Ara que el projecte ha finalitzat, el personal sanitari pot continuar formant-se en atenció inclusiva davant les realitats LGTBI a través d’una plataforma virtual, que aviat inclourà videos de bones pràctiques.

Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt