Surt participa en un projecte europeu dirigit a facilitar la recuperació de dones víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual

 A Actualitat

El projecte europeu HEAL (enHancingrEcovery and integrAtion through networking, empLoyment training and psychological support for women victims of trafficking) es proposa facilitar la recuperació de dones víctimes de tràfic amb finalitat d’explotació sexual, a través del desenvolupament de competències vinculades al mercat laboral, el suport psicològic i l’enxarxament d’actors clau per assolir l’objectiu: les empreses i els serveis d’acompanyament a les dones.

“Es promourà un procés d’acompanyament integral a les víctimes, complementat amb accions de conscienciació sobre drets bàsics i suport en la recuperació, alhora que amb formacions en competències que afavoreixin l’autonomia de les dones un cop a la societat d’acollida”, plantegen les impulsores del projecte en què Surt participa al costat d’organitzacions socials d’Itàlia, Grècia i Romania.

La iniciativa, finançada pel fons per a l’asil, les migracions i la integració de la Unió Europea, aposta també per sensibilitzar la ciutadania davant la importància de promoure la recuperació de les víctimes i contrarestar aquest delicte que impacta fonamentalment contra nenes i dones.

HEAL preveu detectar les necessitats d’aquestes dones a Itàlia, Grècia, Romania i l’Estat espanyol, així com les necessitats del teixit empresarial davant el repte d’assegurar-ne una millor inserció laboral.

“La base de dades que es desenvoluparà dins del Programa de Recuperació i Integració servirà com a eina per a la recerca d’ocupació i contractació, ja que permetrà unir les competències de les dones amb les demandes de les empreses locals i prepararà el terreny per a una integració laboral duradora”, plantegen des d’aquesta iniciativa.

La forma d’explotació més comuna recollida per la Unió Europea és l’explotació sexual. El 95% de les víctimes d’aquest delicte vulnerador de drets fonamentals són dones i nenes. La condició d’irregularitat i l’alt aïllament en el qual es troben les afectades genera sovint dependència respecte a les xarxes d’explotació. Sota l’estricte control dels seus traficants i sense conèixer els seus drets i els serveis als quals poden recórrer, queden en situacions d’alta vulnerabilitat.

L’Estat espanyol és territori d’origen, trànsit i destinació per a víctimes de tràfic amb finalitat d’explotació sexual. La gran majoria de dones provenen de Llatinoamèrica, Xina i Nigèria. Un gran percentatge de les que exerceixen la prostitució són víctimes de tràfic per a l’explotació sexual i estan sota el control de les xarxes nigerianes, romaneses i espanyoles.

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt