Surt participa en un projecte que posa de la mà suport psicològic i aprenentatge de la llengua per afavorir la inserció laboral de supervivents de tràfic de persones

 A Actualitat

Suport lingüístic, acompanyament psicològic i atenció individualitzada, són tres eines que el projecte europeu WINGS: Supporting Women survivors of trafficking through a Comprehensive Integration Programme es proposa facilitar a dones supervivents de tràfic d’éssers humans per promoure’n l’accés al mercat laboral.

“Fruit d’experiències prèvies, com ara el projecte HEAL, vam identificar que una de les barreres que dificulta l’accés al mercat laboral de moltes dones que es troben en processos més avançats d’autonomia és la llengua, alhora que l’impacte del trauma que la vivència del tràfic pot haver generat, també s’identifica com un repte a l’hora d’iniciar la cerca activa de feina i sostenir els llocs de treball”, explica Laura Parés, tècnica de recerca de Surt a càrrec del projecte. És per això que WINGS incorpora tallers de llengua en què s’integra la figura d’una psicòloga, amb l’objectiu d’anar treballant els reptes que puguin anar sorgint al llarg del curs, en relació a l’autoestima, les relacions interpersonals o la capacitat de mantenir la concentració, entre d’altres.

El projecte WINGS integra metodologies d’èxit desenvolupades en el marc de projectes europeus previs, com ara Tolerant, Symfos i HEAL, per crear i implementar cursos d’idiomes amb suport psicològic i espais d’assessorament grupal i individual, capaços de promoure el coneixement i accés al mercat de treball. Aquest projecte integra també experiències de pràctiques a empreses per facilitar la inserció laboral de les dones.

“A més, de la importància de poder oferir un acompanyament personalitzat, que asseguri a les dones la coneixença del mercat de treball i la facilitació d’eines per a la cerca activa de feina i la promoció de la seva inserció laboral, en el marc del projecte treballarem també amb el teixit empresarial, per poder promoure’n la sensibilització davant les desigualtats de gènere i la mirada de la interculturalitat”, explica Parés. L’objectiu és identificar empreses compromeses i disposades a oferir pràctiques laborals, amb un acompanyament basat “en els principis de mentoria, que pugui servir després per què les dones que hi participin no només adquireixin experiències i competències clau per a la seva inserció laboral, sinó que disposin de referències”.

WINGS és un projecte europeu, cofinançat pel fons AMIF i coordinat per CESIE, que s’implementarà a Itàlia (amb les entitats CESIE i Libera contro le mafie), Grècia (amb KMOP), Bèlgica (amb Payoke) i Catalunya (amb Surt) i comptarà amb mecanismes de participació activa amb múltiples agents clau, com ara psicòlogues, mediadores culturals i lingüístiques, educadores i treballadores socials i dones supervivents de tràfic, per tal de garantir que totes les accions que es dissenyen i implementen responen a “necessitats i demandes reals de les participants i del context local on s’implementa el projecte”, detalla Parés.

 

Link al Facebook del projecte: https://www.facebook.com/WINGSprojectEU
Link de les altres entitats del projecte:
Últimes publicacions
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt
Foto: DIPLOCAT