Surt inicia un programa de millora de l’ocupabilitat per a dones en situació administrativa irregular o en risc d’irregularitat sobrevinguda

 A Actualitat

‘Essencials per les cures’ és un nou itinerari formatiu per millorar l’ocupabilitat de dones en situació administrativa irregular o bé en risc d’irregularitat sobrevinguda.

El programa té l’objectiu principal de generar processos d’inserció laboral de persones estrangeres en risc d’irregularitat administrativa sobrevinguda a través de la millora del seu perfil d’ocupabilitat, amb càrregues familiars o en situació en situació d’especial vulnerabilitat, per tal de millorar les seves condicions de vida i fer efectius els seus drets d’oportunitats.

El proper dimarts dia 19 de gener a les 10:00h i a les 12:00h s’oferiran dues reunions informatives del programa, a la seu de Surt, a Barcelona (Carrer Guàrdia, 14, baixos).

L’itinerari forma part del programa SADI (Servei d’Atenció a Dones Immigrades), que tindrà lloc del 26 de gener fins al 28 de maig els dilluns, dimarts, dimecres i dijous laborables, de 9:30h a 12:30h, en format presencial, a les oficines de Surt.

Aquest servei ofereix l’obtenció del certificat de primera acollida: (Mòdul A.1: Competències lingüístiques bàsiques en català (90h); Mòdul B: Coneixements laborals (15h); Mòdul C: Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h)), així com formació tècnica en cures (50h), pràctiques no laborals del sector en el cas de les dones situació administrativa regular (50h) i 20 hores per les dones en situació irregular en un entorn simulat de treball que reprodueixi de forma realista l’àmbit de les cures.

En paral·lel, Surt també desenvolupa accions adreçades al teixit empresarial amb l’objectiu de sensibilitzar-lo i aconseguir empreses col·laboradores, promoure’n la implicació i la corresponsabilitat des de la igualtat d’oportunitats i el respecte a la diversitat.

Dins del SADI, també s’ofereix a les dones assessorament jurídic en estrangeria i un servei de mediació intercultural, així com suport individual per a dones que pateixen violència masclista.

Per a més informació: surt@surt.org 933428380

Publicacions recomanades
Posa’t en contacte amb nosaltres

Les dades personals que proporciones seran tractades per SURT FUNDACIÓ amb la finalitat de satisfer les teves necessitats, contactar-te o donar resposta a les consultes que ens enviïs. Tens dret a modificar o eliminar tota la informació personal proporcionada. Mira la informació de la nostra Política de Privacitat.

Not readable? Change text. captcha txt